"ЧИМ МОЖЕ ЗАКІНЧИТИСЯ КУМІВСЬКИЙ КАПІТАЛІЗМ?" - Александр Гончаров

"ЧИМ МОЖЕ ЗАКІНЧИТИСЯ КУМІВСЬКИЙ КАПІТАЛІЗМ?" - Александр Гончаров

Від'ємне сальдо, що зростає, як пилосос, висмоктує з економіки України валютні кошти і продавлює курс гривні, а щоб утримати ситуацію – потрібні нові кредити, яких у необхідних обсягах нам вже не можуть давати західні партнери. Судіть самі: у 5 наших найближчих партнерів - Великобританії, США, Німеччини, Італії та Франції цього року вже надто високий ризик спаду в економіці. Наприклад, за оцінками аналітиків, витрати уряду США тільки на процентні виплати за держборгом у I кв. 2023 року досягли $929 млрд, що на 54% більше, ніж рік тому у І кв. 2022 року, а за II кв. цього року перевалять за $1 трильйон.

До всього цього Нацбанк України на вимогу МВФ вже не включатиме друкарський верстат, але й бюджет-2023 Мінфін самостійно наповнити не може. Тоді їм треба проводити структурні перетворення та впроваджувати нову Інвестиційну стратегію.

Чи хтось знає як врятувати економіку України та бізнес від безгрошів'я без інвестицій? Чи хтось знає, чим може закінчитися цей кумівський капіталізм для своїх?