"Читаю коменти під постами про..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Читаю коменти під постами про..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

...про закупівлю Міноборони Резнікова літніх курток замість зимових для ЗСУ по ціні зимових - і якось ніяково мені стає. От завжди мене добиває ця властивість частини українців (далеко не всіх, слава Богу) впадати просто в нечувані крайності.

По-перше, маю вас серйозно заспокоїти. Я пробув на фронті практично весь 2022 рік, а після я спілкувався із сотніми курсантів з багатьох бойових бригад. НІДЕ я не чув про випадки замерзання соодат через неякісну форму. Тому що, наприклад, у бригаді, де я воював зимові речі видавати почали в грудні, коли на вулиці вже давно скрипіли морози. На той момент більшість особового складу або вдягнулася в зимову форму ім. Порошенка, отриману раніше (я ходив у такій), або уже були забезпечені волонтерами. Звісно форму отримали. Щось почали носити. Щось відправили до дому - про запас. Що зробив український солдат, отримавши літню куртку замість зимової? Він відправив її до дому, аби носити влітку, а сам продовжив носити бушлат від волонтерів.

По-друге. Я вже писав не раз. Набагато більшою проблемою ніж оті літні куртки замість зимових, було те що частині солдат видали зимові куртки і штани з полістеру. Я такі штани отримав. А вони поперше, рвалися і їх не можливо було зашити, по-друге вони плавилися коли горіли, і головне - вони шуміли. Коли я йшов у таких штанах, скрип тканини було чути метрів за двадцять. Я у багатьох курсантів бачив таке жахіття. Чекаю коли у журналістів дійдуть руки до ЦЬОГО.

По-третє. Ні, ніхто зараз проти цієї влади з її витівками виступати не буде. Просто тому, що більшість тих, хто здатен протестувати - зараз у ЗСУ. На фронті, в навчальних частинах, в частинах логістики тощо. І так, байку про те що "не можна перемогти з такою владою, тому треба спершу повалити її" запускає Москва і тільки Москва.

"Українські солдати мають розвернути зброю проти режиму Зеленського" - хто це заявив? Нагадую, це заявила Машка Захарова. Пояснити чому?

До речі, нагадую, я не дискутую з тими, хто намагається доносити тези російської пропаганди - я їх баню. Я дуже довго з такими дискутував - часи дискусій минули. Іде війна.

І наостанок. Сильно помиляються ті, хто думає що українці не помічають всіх цих яєць по 17, розкраденої гуманітарки, зниклих з Міноборони 8 мільярдів, літніх курток замість зимових. Українці все бачать і чують. І роблять висновки.

Я нагадаю, що ми говоримо про тих самих українців, які перемогли на двох Майданах. Про тих, які восьмий рік відстоюють Незалежність своєї Батьківщини. Про тих, які забезпечують свою армію генераторами, раціями, зимовою формою і безпілотниками. Українці уміють дивувати - доведено тим як ворог був відкинутий від Києва. Це не інопланетяни зробили і не армія НАТО - це зробили наші співгромадяни.

І діям влади вони дадуть оцінку. Свого часу. Ми знову будемо здивовані.