"Чого варті його слова" - Гліб Бабіч

"Чого варті його слова" - Гліб Бабіч

Трагедія Маріуполя, окупація Херсона, криваві атаки на міста України та її столицю Київ, рахунок на тисячі загиблих серед мирного населення – все це «глибоко турбувало» наших партнерів, включаючи США. Але половинчастість санкцій, і нерішучість у повномасштабній допомозі озброєннями говорили про те, що занепокоєння поки що не перейшло у чітке розуміння масштабів війни росії з усім світом.

Проте сьогодні в Ірпені розстріляли групу американських журналістів. Троє поранених, а журналіст Брент Ренауд, на жаль, загинув. Україна висловлює співчуття сім'ям цих мужніх людей, котрі намагалися донести світові правду про цю війну. І рівень нашого співчуття значно вищий, ніж «відчуття глибокої стурбованості» політиків, які бояться визнати, що в центрі Європи розперезаний маніяк робить все, що забажає його психіка людожера. Ми відчуваємо цю війну на собі. І теж намагаємось достукатися до своїх партнерів щодня.

Проте. Я хочу нагадати фразу Президента США Джо Байдена, який сказав: «Якщо хоч один громадянин США постраждає від дій російської армії на території України, США вважатимуть це нападом на себе»

Тепер я з відчуттям глибокого інтересу спостерігатиму, чого варті слова найвпливовішого політика світу, який очолює країну, яка позиціонує себе як наддержава та лідер цивілізованої спільноти.