"Чогось мені здається, що НАТО таки доведеться воювати..." - Зоя Казанжи

"Чогось мені здається, що НАТО таки доведеться воювати..." - Зоя Казанжи

Слухаю радіо NV в машині. Якраз мій формат - NV і Українське радіо. От прямо іноді до потрібного місця доїжджаю, і сиджу, не виходжу, дослуховую. Бо часто там бувають справді важливі розмови.

Так от, почула, що зброєю нас забезпечують на 30 відсотків. Все інше - наша зброя і завойована у рашистів на полі боя.

І от я собі думаю. А нам повільно і в значно менших обсягах не дають необхідної зброї, щоб не викликати «ескалацію конфлікту»? Так-так, я розумію, що у них самих немає; складні процедури узгодження; їм теж зброя потрібна і т.д.

НАТО створювалось як противага СРСР. Нинішнє одоробло - спадкоємиця тієї в‘язниці народів. Саме Україна зараз тілами своїх людей зупиняє навалу покидьків. Покидьки тестують межі дозволеного. Вони вже не зупиняться. Це наче зрозуміло, ні?

Я от все розумію. До моменту, як починаю дивитися ТікТок, наприклад. А там - безкінечні поховання; молоді вдови у чорному; маленькі діти, які маленькими ручками обіймають хрести зі світлинами своїх тат; згорьовані матері з вічним питанням: чому мій???? і з одним бажанням: хочу до своєї дитини!!!!

НАТО створювалось, щоб протистояти. Ми не в НАТО. Якби нас проковтнули за 3 дні, як планували, і не зупинились, а пішли Польщею, Балтією, то що було б? Зупинили б рашу?

На раші багатоголосся з приводу підготовки власного населення до смерті. Починаючи з фрази «мы попадем в рай, а они то сдохнут» і закінчуючи симоньянівським виттям на тему «умирать не страшно, тем более, за правое дело. Разве лучше умирать дряхлым? На 20-30 лет раньше, какая разница? Все умрем».

У світі купа протистоянь. Китай - Тайвань. Індія - Пакистан. Ізраїль, Іран, Північна Корея. Я все розумію.

Але що далі? 10 років замороженого конфлікту, як повідомляє американський телеканал CNBC з посиланням на висновки аналітиків?

Світ таки не може зупинити одного маніяка. Ну не може ж, правда?

І чогось мені здається, що НАТО таки доведеться воювати. Як би вони не відкладали ту «ескалацію». Головне, щоб пізно не було.