"ЧОМУ АМЕРИКА ТА ЗАХІД НЕ ПЕРЕЖИВУТЬ ДРУГИЙ ТЕРМІН ТРАМПА?" - Олег Пономар

"ЧОМУ АМЕРИКА ТА ЗАХІД НЕ ПЕРЕЖИВУТЬ ДРУГИЙ ТЕРМІН ТРАМПА?" - Олег Пономар

Збитки можуть бути непоправними...

- АМЕРИКА

Є таке гарне слово, яке символізує для мене Америку, — добропорядність. Американці з дитинства знають, що таке добре та що таке погано — працювати, платити податки, не бути шахраєм, не обманювати, говорити правду, допомагати ближнім, тощо — правильно та добре. Протилежне — погано. Й ось до влади приходить (завдяки Імперії Зла) президент, який втілює та поєднує в собі все найгірше, що тільки може бути в людині та політиці, — патологічний брехун і заздрісник, шахрай і зрадник усіх та всього, включно з країною, сексист, расист, нарцис, неук, список можна продовжувати. І це бачить Америка.

Знаєте як це діє на країну?
Бачили колись кинуту машину?

Спочатку люди ходять і спостерігають. Потім знімають двірники. Нічого не відбувається кілька днів? ОК. Потім знімають колеса. Нічого? Через місяць від машини — ріжки та ніжки.

Так і з країною.

Немає відчуття Закону і справедливості. Коли президент такий. Коли генпрокурор — кишеньковий. Коли президент дискредитує власне розвідувальне співтовариство на догоду Путіну, тощо.

Руйнується основа добропорядності. Країну починає гризти іржа нігілізму, цинізму, вседозволеності, брехні. Цінності змінюються. Вже не престижно бути хорошим, соромно та небезпечно. Зі самого дна піднімається вся мерзота, яка до цього сиділа тихо.

Це страшно й це погано. І — це епоха Трампа.

- ЗАХІД

Те ж саме — і з Заходом.
Америка завжди була лідером Вільного світу. Стояла горою за ідеали та цінності. Вела за собою та цементувала єдність.

Зараз цього немає навіть і близько. Трамп усе це зруйнував. Він вбиває клин у єдність Заходу — руйнує НАТО та ЕС, зраджує союзників у Сирії й Афганістані, підтримує Путіна, Орбана, тощо.

Він сіє хаос та недовіру між країнами, які мають виступати одним фронтом перед загрозою світових викликів і небезпек.

Тому пару слів про Барака Обаму. Чому я вважаю Обаму одним з найкращих президентів США?

Обама не хапав з неба зірок, але Обама був абсолютно кваліфікованим для своєї посади.

Він робив Америку сильнішою та кращою, він підтримував союзників, він цементував єдність Заходу.

За часів Обами всі Саміти G7 та НАТО виробляли спільну стратегію тиску на Путіна, Асада, Кім Чен Ина, тощо (Трамп зриває всі Саміти). Обама накладав справжні й дієві санкції на Московію, і це було дієвим актом підтримки України. (Так, Обама не ухвалив рішення стосовно практично марних "Джавелінів", він дослухався прохання Анґели Меркель. Але він натомість домігся від ЕС справжніх санкцій щодо Москви.

Трамп же не встояв перед тиском Маккейна, Болтона, Маттіса, Макмастера (де вони всі?) — хоча й був категорично проти — і все ж дозволив постачання "Джавелінів" Україні, але натомість він не наклав ЖОДНОЇ санкції на Московію, натомість він почав їх скасовувати.

То що краще — Обама чи Трамп?

Добре вчора сказала Ненсі Пелосі:

Трамп знає, що є нікчемним для такої великої посади й тому принижує всіх навколо — аби опустити їх нижче до себе.

І добре сказав Джо Байден:

Ви сперечаєтеся, хто скоро вступить до НАТО. Але ще один термін Трампа — і самого НАТО не буде. І сперечатися не буде про що.

Ось такі мої думки щодо другого терміну Трампа. Це драматична розвилка Цивілізації.

Дякую

Олег Пономар