"ЧОМУ ЦЕ ДОБРА ІНІЦІАТИВА?" - Александр Гончаров

"ЧОМУ ЦЕ ДОБРА ІНІЦІАТИВА?" - Александр Гончаров

Наразі тема об'єднання учасників наших ринків капіталу (грошового, фондового, деривативів і крипторинку) обговорюється скрізь і всіма. З'явилося багато різних ініціатив, зокрема створити Асоціацію. На мій погляд, давно назріла ця ідея, що передбачає об'єднати, насамперед, освітні послуги та систему торгових платформ. Це також розумно та своєчасно, особливо якщо цьому процесу буде надано технічну підтримку USAID та IFC.

У рамках цієї ініціативи є, наприклад, пропозиція включати до складу Асоціації фізичних та юридичних осіб, які здійснюють діяльність на біржовому та позабіржовому ринках капіталу України. Ще дуже важливий момент: усі учасники такого об'єднання мають бути сертифікованими професіоналами у своєму сегменті ринку. Допускається можливість створення конфедерації Асоціацій. Аби не допустити гірких помилок та прорахунків минулих років, коли керівники окремих Асоціацій на українському фондовому ринку перетворювали їх на механізм зведення рахунків та швидкого усунення конкурентів.

Зрештою, в умовах війни це украй важливе питання. Воно терміново вимагає дуже продуманих та ефективних рішень, оскільки головне тут — сприяння залученню довгих інвестиційних грошей і загалом капіталів для порятунку й відновлення економіки України, підвищення життєвого рівня всіх українців.

У коментах, друзі, можете доповнити, які ще пропозиції ви винесли б для обговорення. Можливо, організаторам вони і знадобляться.