"ЧОМУ? Це питання розриває мене вже 24 день на шмаття" - Ірина Геращенко

"ЧОМУ?  Це питання розриває мене вже 24 день на шмаття" - Ірина Геращенко

Чому? Коли РФ заявила про визнання так званих лднр в адміністративних межах областей і неминучисть російської агресії і війни на цих територіях стала очевидна навіть горобцям, українська влада нічого не зробила для евакуації бодай дітей з Маріуполя і Волновахи?

Чому ? За день до початку війни найвище керівництво країни, секретар РНБО і міністри заспокоювали депутатів ВР , що ситуація контрольована, а в порядку денному стояли закони про гральний бізнес, а не про армію? Я ніколи не забуду ці снісходітєльні усмішки в мою сторону на прямі запитання про близькість війни в кабінеті голови ВР. Такі напищені, важні можновладці там сиділи, в них все було під контролем.

Чому ? Орки без проблем взяли Мелітополь, бо там не встигли навіть сформувати сили тероборони, в людей не було зброї, а закон про тероборону парламент прийняв буквально за кілька годин до війни?

Чому? Коли наші західні партнери 4 місяці кричали, що Україні , українській державності загрожує смертельна небезпека, 7 млн біженців і сотні тисяч загиблих, ми проводили День єдності, а не Місячник укріплення української армії . Як цей день єдності допоміг багатостраждальному Маріуполю, найукраїнськішому з усіх міст?

Чому ? Коли ми кричали про додаткові 50 млрд для армії, на нас накидалися боти і посіпаки Банкової, що ми піаримося на армії? А зараз , коли країна горить, таки знайшли 67?

Чому ? Ми зараз не знаємо де наш уряд? І яке право вони мають ховатися на Західній Україні, коли Україна горить?

Де міністр ветеранів? Де міністр економіки? Де міністр охорони здоров’я? Де міністр освіти? Вони в окупаціі ?   Де наш воєнний уряд, який має пахати як українська армія- на передовій, а не комфортно пересиджувати десь?

З якого бункера проводяться всі ці урядові брифінги? Вони колись виповзають на вулицю? Вони були хоч на одній евакуації?

Чому? Коли готується здача країни, то починається вона з пошука ворога, і на цей раз ворогом знову обрано Порошенка, який вчергове піариться, розшукуючи по всю в світу якісь броніки і зброю. І НАТО, хоч НАТО зараз надає Україні зброю, техніку і приймає наших жінок і дітей, які встигли вирватися з « контрольованої ситуації»?

Чому за ці питання , які розривають на шмаття мільойни українців, мене зараз звинуватять, як я смію їх задавати? І більше ніколи не включать в телевізійний загальноукраїнський марафон влади, де все під контролем.

Чому геройством вважається рішення декого з влади просто залишиться в Києві? Тому, що їх дуже мало?

Герої - це Маріуполь. Непідготовлений до війни, ле героїчно протистоїть ворогу 36 бригада і Маріуполь.

Герої - це українська Армія і тероборона, яка часто без достатньої зброї і обладнання зараз тримає наше беззахисне небо. Бо гроші , які мали піти на ППО, пішли на дороги.

Я не розколює країну, я просто дивлюся фото Маріуполя і читаю останню сводку новин.

Чому? Негайна перебудова економіки на рейки війни і посилення управління країною, створення Ставки Верховного головнокомандуючого не з лизоблюдів, а професійних і фахових людей, набагато більше спрацює на нашу єдність, ніж мовчазне те, що розриву нас на шмаття, бо ж ніззя навіть і думках задавати собі ці питання..

В Києві. Скучила за годиною запитань до уряду.