Чому для нас такі важливі кисломолочні продукти

Чому для нас такі важливі кисломолочні продукти

Дуже важливо не забувати підживлювати корисні мікроорганізми в кишечнику кисломолочними продуктами.

Скажіть чесно, хто з вас щодня вживає кисломолочні напої?

Забуваєте? Просто не вживаєте? Не любите кислого кефіру?

Незалежно від того, вживаємо ми кисломолочні продукти чи ні, у нашому кишечнику йде повним ходом своє "кишечне" життя. Там співіснують майже 500 тисяч різних "племен" бактерій.

У нормальному організмі є своєрідний баланс між корисними та хвороботворними бактеріями. Корисні, яких у нормі має бути не менше 90%, очищують вміст кишечника від токсинів, канцерогенів, алергенів, тобто захищають слизову кишечника від проникнення цих речовин в кров, печінку - це наші друзі.

Хвороботворні ж з точністю до навпаки - самі виділяють токсини, вбивають корисних, тобто це такі собі кишечні орки.
Є ще третя група мікроорганізмів - так звані умовно патогенні, тобто вони діють в залежності від умов: коли перемагають орки, вони притикаються до них (щось на зразок "тушок").

Так от, для того, щоб наш кишечний імунітет був міцним, і щоб кишечні орки та "тушки" знали своє місце, нам потрібно підживлювати корисні мікроорганізми кисломолочними продуктами (пробіотиками) та рослинною клітковиною (овочами, фруктами, ягодами, злаковими - пребіотиками), яка служить їжею для корисних бактерій.

Тому в кефір додавайте скибку яблучка, кружальця моркви, насіння льону, висівки. Можна зовсім трошечки меду для смаку, але зовсім трошки, бо цуко і взагалі солодощі сприяють розмноженню грибків і пригнічують життя корисних бактерій (саме тому після солодощів живіт надувається газами - в кишечнику повним ходом йде бродіння).

Ще більше додасть смаку порошок кориці, яким можна посипати ваш кисломолочний корисний сніданок (або десерт)

Гарного тижня, не сидіть вдома, виходьте на свіже повітря... але попередньо "прийнявши на грудь" корисного кисломолочного коктейлю!