Чому дружину тягне на подружню зраду

Чому дружину тягне на подружню зраду

Студенти Корнельського університету в Ітаці (США) дійшли висновку, що в сім'ях, де чоловіки заробляють менше за дружин, зради відбуваються частіше. У ході дослідження студенти вивчили результати опитування 9000 осіб, яке проводила

Американська соціологічна асоціація. Респонденти розповідали про те, чи вірні вони своїм дружинам або партнерам. Фактори, які вели до невірності, в обох статей були пропорційними - крім доходів.

"Ми виявили збільшення кількості зрад, коли справа стосувалася партнерів з нерівними доходами на користь жінки, - повідомила автор дослідження Крістін Манч - Це не означає, що ймовірність зради - 100%. Але ми можемо твердо вважати це одним з визначальних факторів ризику, який укупі з рештою призводить до невірності". Ідея провести подібне дослідження прийшла до Крістін Манч після спілкування з однокурсником, який зрадив своїй багатій подрузі. Хлопець стверджував, що відчував себе безпорадним поруч з нею.

Жіночі стимули йти на зраду своєму партнерові виявилися дещо іншими. Як стверджували в ході опитування жінки, сам факт більш високого заробітку, який передбачає напружений графік роботи - вже створює зручні умови для зради.

"Щільний робочий графік дозволяє легше приховати стосунки на стороні", - упевнена Крістін Манч. Також автори дослідження вважають, що успішні в кар'єрі жінки не зобов'язані звітувати перед членами сім'ї за витрачені на розваги гроші.

Ще одним чинником, що штовхає жінок на зраду, є часті відрядження, коли умови для адюльтеру просто ідеальні. "З психологічної точки зору, жінкам важче впоратися із спокусами, які дають гроші. Чоловіки ж більш звичні до ролі видобувачів, за століття вони навчилися з цим справлятися", - коментує студентські дослідження Гелен Фішер, професор антропології університету Рутгера.

Нагадаємо, раніше вчені з університету Співдружності Вірджинії в Річмонді провели дослідження, у ході якого їм вдалося встановити, кому краще вдається приховувати свої зради, чоловікам чи жінкам. Виявилося, що чоловіки зраджують своїх дружин і подруг приблизно на 10% частіше і приховують свої зради ретельніше.