"Чому у них все так недолуго?" - Павло Бондаренко

"Чому у них все так недолуго?" - Павло Бондаренко

Наші генерали не можуть зрозуміти логіку їхніх генералів. Від слів "зовсім". Чого приходили, що хотіли? Не може бути такого, щоб уся військова стратегія полягала у словах "Киев за 48 часов".

І де їхня ударна міць? Крилаті ракети та авіація війну не виграють. І вони мають здатність закінчуватися. Власне, нікому не відомо, скільки їх ще залишилося в строю - боєздатних, а скільки лише на папері. В т. ч. й самим їхнім генералам.

Як на мене - головна причина - тотальна корупція, на порядок вища за нашу. Там генеральські звання і посади купувалися й купуються. Як у нас за часів Кучми-Януковоча. Але протягом 1014-2016 у нас таких "полководців" почистили. Не всіх, але багатьох. У них гниття прискорилося.

А де пересічному полковнику взяти грошей, аби "занести" й отримати генеральське звання та відповідну посаду? Правильно, джерело одне: розкрадання. Туди ота військова міць і пішла. А на чолі військ - неуки. А у військах - людський матеріал третього сорту. Бо офіцерам у війсккоматах теж кушать хочеться і кушать гарно.

І не лише полковники та генерали крадуть - не забуваймо про прапорщиків. І лейтенанти не відставали і капітани. Хто шо міг. Бо капітану хочеться стати майором, а майору - полковником.

І це лише крихітний шматочок мозаїки. Де широко розрекламована "Армата"? Не стало грошей на її виробництво? А коли це там грошей на зброю шкодували. Усе простіше: її взагалі наколи не існувало. Була недієздатна модель, "показушна" на якій хтось тупо "попиляв". А "лазерну зброю" який "аналоГовнет" склепану з водопровідних та каналізаційний труб, якою Пу хвалився.

Путінська Росія зараз є практичною копією Османської імперії кінця ХІХ століття, де все продавалося й усе купувалося. До посади візиря включно. Но Туреччині пощастило. У неї був Мустафа Кемаль, тому вона після впертої боротьби за незалежність продовжила існування на новому витку цивілізації. А російська імперія має путіна.

Мустафа Кемаль по бункерам не ховався...


На фото. Цей полковник вже ніколи не стане генералом. І не через брак грошей...