Чому Україна голосує проти Ізраїлю...

Чому Україна голосує проти Ізраїлю...

Посол Ізраїлю засудив Україну за голосування у ООН за 2 "анти-ізраїльскі" (насправді 2 правильні) резолюції.

В коментах його зустріли воплєм радості.

Нарешті можна пояснити чому ДО 14 листопада 2022 року Ізраїль не допомагав Україні проти Рашки. Бо Україна 14 листопада 2022 року проголосувала проти Ізраїлю.

Насправді Україна голосує правильно, послідовно і не має змінювати свою позицію в угоду допомоги із Ізраїлю, якої і так немає.

Наприклад, одна із "анти-ізраїльсбких" резолюцій це про просто-таки вже волання палестинців до міжнародних інстанцій зробити щось із окупацією і анексією Ізраїлем територій, які йому не належать, які визнані міжнародною спільнотою окупованими Ізраїлем.

Лише в 2020 році ця окупація і дії держави Ізраїль привели до чергового вибуху міжетнічного конфлікту в Ізраїлі, коли Ізраїль намагався виселити мирних палестинців із їхніх домівок у Східному Єрусалимі, а палестинці намагалися цьому протистояти. Ізраїльська поліція вривалася в помешкання людей, навмисно вривалася в мусульманські святині під час богослужінь, що за вірою (і Ізраїль це знає) мусульман є величезним святотатством.

Це теж - "боротьба маленького Ізраїлю за виживання"?

Сторонники Ізраїлю тоді напирали, що це не просто викидали людей із квартир і заселяли туди своїх (прямо як на Донбасі в квартири українців позаселяли бурятів). Це рішення приймав суд!

Ну так, суд.

От тільки суд Ізраїля не має ніякого відношення до чужої землі. Східний Єрусалим не визнаний міжнародною спільнотою його територією.

Тому суд і поліція у Східному Єрусалимі діє так само по беззаконню, як "поліція" рашки у Криму, яка повикидала людей з хлібного узбережжя, щоб там позаселялися москвичі.

От за право палестинців податися до міжнародного суду у Гаазі, у яких просто вже немає інших шляхів боротися за свої права, і проголосувала Україна.

Є і у нас всілякі "експерти" типу романенка, які вважають, що ми маємо цього не робити, розпластатися перед Ізраїлем за те велике ніщо, яким він нам допомагає. Той самий романенко розповідав у березні, що ми маємо розпластатися перед рф, відмовитися від права на власний зовнішній курс і піти на болючій компроміс, щоб припинити війну.

Але ні, нічого ми не маємо.

Це позиція правильна і моральна і її і треба притримуватися.

І навіть, якщо Ізраїль вирішить нам нарешті допомагати не водичкою, як там посол Бродський постить в твіттері фоточки, все одно змінювати цю політику ми не маємо.

При всьому співчутті до громадян Ізраїлю, що сусіди намагалися їх знищити, але ті часи минули 50 років тому. Ізраїль давно підписав мирні договори з більшістю сусідів. А те, що жертва перетворилася на палача - не наша вина.

Тому розповідається про історичний животний онтісімтізм українців, про українців-поліцаїв, які вбили сто мільйонів євреїв, про Залізняка і Гонту, про Богдана Хмельницького і про царя Панька.

Цю дурню навіть немає сенсу коментувати. Бо тоді треба згадувати іспанцям вигнання євреїв у 16 столітті, португальцям через 20 років після цього, потім англійцям, французам, німцям. Згадувати "черту осідлості" росіянам (чомусь не згадують) і всім країнам, де історично виникав животний антисемітизм.

Те, що Ізраїль підтримує резолюції на користь України, так він не може їх не підтримувати. Бо зараз це - опинитися в достойній компанії з Північною Кореєю, Еритреєю, Росією і улюбленим Іраном.

А те, що нас звинувачують, що Україна підтримує резолюції направлені на припинення ізраїльської окупації палестинських територій, ну так що - на Ізраїль хтось напав? Ні. Нападе Іран на Ізраїль, то Україна підтримає. А зараз Україна в компанії 150 провідних країн світу, які підтримують пригноблену сторону. Бо вже 50 років існують резолюції ООН, які не визнають той же Східний Єрусалим територією Ізраїлю, засуджують всі дії Ізраїлю по окупації і анексії цих земель, яка (окупація) і є причиною міжнаціонального конфлікту на території Ізраїлю.

Це не баш на баш. І не торгівля: ти мені - я тобі. Ти або на правильній стороні історії, або ні.

І якщо ми підтримуємо чужу окупацію, то як ми можемо взивати до світу з засудженням окупації нашого Криму і інших земель Росією?

Як раз Україна тут веде себе повністю послідовно і морально.

Ізраїль не приєднався до санкцій Заходу проти злочинної рашки, а отже сам поставив себе у позицію, коли Ізраїль не є країною цивілізованого Заходу. Це підриває імідж виключно Ізраїлю.

Коли ж ми звертаємося про допомогу, то жертва не зобов'язана спершу ублажить поліцейського, щоб він їй допоміг. Коли ти бачиш, що при тобі злочинець творить зло, а ти можеш запобігти, то запобігти - твій обов'язок, а не право.

І американці з європейцями саме так і діють.

А Ізраїль - ні. І це доводить, що Ізраїль - частина того світу, де розташовані Іран, Еритрея, Індія, Китай і Північна Корея. І якщо він хоче там бути, то нехай сам з цим живе. І не треба вигадувати казки про онтісємітізм українців. Питання до Ізраїлю по його позиції в війні в Україні вже виникають не тільки України, а і всього цивілізованого світу.

Попри те, що ізраїльське суспільство давно доросло до абсолютно морального кроку - підтримувати Україну попри всі загрози і погрози з боку рашки. Бо це морально. Бо це достойно. Бо прості ізраїльтяни хочуть бути правильними хлопцями.

Але є гучна категорія ізраїльтян, чиї діди були НКВДшною наволоччю і катами. Путін буде завжди їхнім дружком ближчим за людей власної національності. І вони будуть безкінечно повторювати його брехні про онтісємітізм українців і про українців-поліцаїв 2-ї Світової.

Але ці негідники є не тільки у Ізраїлі. Є вони і в Україні прямо в одміністрації Зеленського, як от його дружок і партнер любитель організовувати на себе замахи, чий батько воював в складі червоних карателів на заході України, "розповідав мені про звірства бєндєровцев і я рос с увєрєнностью, што бандєровци - зло"(с).

Його батько був колаборант, такий самий, як і Стрємоусов. Іскорєнял українскій ноцизм. От такі потім і скасовують українську культуру. Бо вони просто хочуть, щоб путін вбив всіх українців світу.  

Цю сволоту не люблять в самому Ізраїлі. Бо кожне суспільство впродовж історії росте, розвивається, приймає якісь спільні моральні норми. І на низовому рівні в Ізраїлі такі поняття, як порядність, гідність, честь, правда, вже давно є нормою. Але є ця категорія, яка продовжує тримати пальці на чуріках.

І про нацизм.

Жоден єврей не врятував українця у 1933-му, якого навмисно вбивали голодом (а якщо згадати прізвища організаторів, то навіть навпаки). Зате тисячі українців рятували простих євреїв у 1941-45-му ризикуючи власним життям. Не визнавати це - це і означає бути не на тій стороні правди.

Джон Сміт