"Чому Україна не виробляє зброю в достатній кількості" - Павло Вернівский

"Чому Україна не виробляє зброю в достатній кількості" - Павло Вернівский

Короч, я зрозумів. Головна причина чого Україна не виробляє зброю в достатній кількості - постійна загроза знищення ракетним ударом. А якби цих ракетних ударів не було, то ми б цим росіянам показали. Ого-го як показали б.

Не знаю кому як, але мені смішно чути такі аргументи.

Смішно як мінімум тому, що в нас було 7 відносно мирних років, де війна була локалізована виключно на Донбасі. І тим не менш, за цей час не було побудовано нових заводів і вироблено зброї в достатній кількості.

Так, я погоджуюсь з тим, що Порох більше займався розвитком ВПК, ніж це робив Зе. Однак, навіть зусиль Пороха було недостатньо для майбутньої війни з Росією.

Візьмемо ті ж самі снаряди. Якби в 2015 році виробництво снарядів було розширено до 1 млн снарядів в рік. Не міс, а в рік. То за 6 років можна було б виготовити 6 млн снарядів!!!

І якби цих снарядів було в достатній кількості, то довжелезні колони, які перли на Київ, наша артилерія розстріляла як в тирі. А тоді б не було Ізюму, Лисичанську, Северодонецьку. І війна пішла б іншим шляхом

Зараз хтось може сказати, що в нас тоді грошей не було. Знаєте, мені дивно чути такі аргументи, бо в краіні, де державні банки 6 років практично не кредитували довгострокові проекти і загальний портфель кредитів в CAPEX складав 1 млрд дол, але в той же час вони заробляли мільярди на фінансових інструментах.

І тоді не змогли знайти декілька мільярдів дол, а зараз отримали збитки на сотні мільярдів.

Також треба розуміти, що в ВПК є купа проблем, які у спадок переходять від одного лідера до іншого. Система «чужих-своїх» існує багато років. Відсутність координації існує багато років. Наука не розвивається багато років. Багато років ніхто не займався програмами розвитку озброєння. Навіть той же славнозвісний Нептун з’явився тому, що діди в компаніі сиділи і на базі колишній знань розробляли якусь нову зброю, а потім пропонували державі її купити. Нептуну повезло, а системі ППО, яку пропонував розробити то й же Луч - не повезло, бо в держави не знайшлось грошей щоб профінансувати розробку.

Тільки замість того щоб вирішувати конкретні проблеми, у нас сперечаються який політик кращий.