«Чому я не перестану писати про Трампа?» - Олег Пономар

«Чому я не перестану писати про Трампа?» - Олег Пономар

Зв'язка чи тандем Путін-Трамп є небезпечною для людства. Вона кидає йому історичний та екзистенційний виклик. Хоча я є стовідсотково впевненим, що у цього тандему немає жодного шансу на перемогу, але сьогодні треба про це писати. Багато хто не усвідомлює цієї небезпеки. Багатьом не вистачило саміту G7 в Канаді, саміту НАТО в Брюсселі, слів Трампа про Чорногорію, саміту Трамп-Путін у Гельсінкі, тощо. Під загрозою опинився демократичний, глобалізований, шанобливий до різноманіття світовий правопорядок.

Тому сьогодні будь яка геополітична новина здається мізерною на цьому фоні. Будь яка. Тому я не пишу про Сирію, чи наприклад, про конфлікт між Канадою та Саудівською Аравією. Але кожен запис розмови Трампа сьогодні є глобальною новиною, який прискорює його кінець.

Одна зруйнована ланка з цього тандему ламає цей тандем. Але Путіну у найближчі шість років ніщо не загрожує, бо там тоталітарна держава. А США — це досконала та правова демократія, і тому тут більше шансів зруйнувати цей тандем.

І тому я буду детально писати про Рашаґейт з надією та впевненістю, що у 2019 (чи 2020) він завершиться лише справедливо.

Олег Пономар