"ЧОТИРИ ПИТАННЯ ДО ГРИЦЕНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЧОТИРИ ПИТАННЯ ДО ГРИЦЕНКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Історія з виступом екс-міністра оборони Анатолія Гриценка у проросійському «Міжнародному центрі досліджень відносин Росія – ЄС» у Відні (я писав уже про неї), отримала несподіване продовження. «Кандидат у президенти України» - а саме так Гриценка згідно сайту Центру Гриценко назвав себе там, тепер чомусь категорично намагається приховати сам факт свого перебування у Центрі, а позаяк приховати не виходить (Центр сам про це повідомив) кандидат Гриценко розповідає про якусь міфічну зустріч з європейцями під час якої він, мовляв, розмовляв про лиху долю українських полонених. В тому що пан Гриценко міг обоговорювати долю полонених з європейцями – я не сумніваюся, зі стюардесами і барменами в д’юті-фрі він міг говорити в тому числі і на ці теми. Апеляція до теми полонених теж не нова – скандальна проросійська адвокатеса Тетяна Монтян теж свою подорож в окупований Донецьк і зустріч з бандитом Мозговим виправдала привезеним звідти українським полоненим.

У мене до кандидата Гриценка інші запитання.

1. Чи існують якісь інші докази, що в розмові «з європейцями», які «працюватимуть напряму з Путіним» (це я все пана Гриценка цитую) розмова йшла таки про полонених, а не про те як Гриценко «умовить олігархів стати просто крупними бізнесменами» і домовиться з Москвою через свої з нею тісні зв’язки, як сказано на сайті Центру?

2. Чи це збіг, що до Відня і до проросійського Центру пан Гриценко завітав буквально напередодні приїзду до Відня президента Росії Владіміра Путіна?

3. Виступ пана Гриценко у проросійському центрі тривав максимум – кілька годин, а перебував він у Відні кілька днів. Чим він там займався? Милувався краєвидами і відвідував «моцартівські» місця?

4. Чи правдива інформація, яку розповідають між собою українські журналісти, що у Відні пан Гриценко мав зустрічі з бізнесменом Фірташем (який там проживає) і бізнесменом Коломойським? Чи не з цими зустрічами пов’язана зміна риторики пана Гриценка щодо олігархів – всі ці «дискусії з олігархами, які готові відмовитися від нинішнього статусу, аби стати просто сильними діловими людьми» та «до Дмитра Фірташа, Рината Ахмєтова та Ігоря Коломойського не прийде людина яка попросить поділитися бізнесом»?

Цікаво, відповість? Чи продовжить приховувати сам факт відвідування «Міжнародного центру досліджень відносин Росія – ЄС»?

Дмитро "Калинчук" Вовнянко