"Чутки та факти" - Павло Бондаренко

"Чутки та факти" - Павло Бондаренко

Випуск десятий, ювілейний припав на цікавий день. Дивіться нижче.

Про "индейскую национальную избу".

Між тим, сьогодні дуже цікава дата. Саме на 9 березня у Москві було заплановано закінчення військової операції із захоплення України, встановлення маріонеткового уряду з членів ОПЗЖ та парад перемоги на Хрещатику. У день народження Тараса Шевченка. Але щось пішло не так. "Фігвам" - кажуть українці, демонструючи смачну фігуру з трьох пальців.

Про туризм.

На Поліському напряму воєнних дій відбито черговий наступ рашистів. Понісши втрати, вони відступили назад, до Білорусі, де зализуватимуть рани.

Над Києвом збито черговий винищувач Су-27. Пілот катапультувався. Але парашут не розкрився. Цікаво, про що він думав ті 7-10 секунд поки падав під лопотіння отієї ганчірки над головою? До слова, це "ювілейний", 50-й знищений літак противника. Сьогодні якийсь день суцільних ювілеїв.

Через 2 тижні війни Міністерство оборони РФ таки визнало, що застосовує у війні проти українців "срочників". Як то кажуть, не пройшло і півроку. Цікаво, а як на таке зізнання відреагує народ, який ще вчора вірив телевізору, що "там срочников нет"?

У окупантів почалися величезні проблеми з забезпеченням. Війну було розраховано на 2 тижні з такими умовами, що українці зустрічатимуть їх хлібом-сіллю. Тому, схоже, несподівано скінчилося пальне і харчі. СБУ перехопило телефонну розмову одного з окупантів, який служить у роті матеріально-технічного забезпечення. "Військо" стрімко перетворюється на орду мародерів. А мародери воювати не здатні. Пряма мова:

"Мій обов’язок їх забезпечувати, але нас, мою роту, не забезпечує ніхто. Про нас на «великій землі» забули. Там, де оці 3,14раси сидять у Москві, вони забули, що нас сюди пнули... "Бомбимо" (тобто грабуємо) ферми, елеватори, качаємо паливо. Забезпечуємо своїх чужим".

Про союзників.

Міністр оборони Великої Британії оголосив про постачання в Україну ПЗРК Starstreak. Цей новітній (прийнято на озброєння у 1997 році) зенітний комплекс здатен працювати по цілях на відстань до 6 кілометрів та на висоті до 5 тисяч метрів. "Десять махів", як міфічні "вундервафлі" Путіна ракета не розвиває, але швидкості 4200 км/год цілком вистачає, аби збивати будь-які літаки, що їх вигадало людство.

ЄС вводить нові санкції проти РФ та Білорусії. Зокрема, від системи SWIFT відключать три білоруські банки, вводяться санкції у морському секторі тощо. Білоруська економіка вже відреагувала підвищенням цін на споживчому ринку у 1,5 рази. Білоруси змітають з полиць магазинів крупи, макарони, олію тощо.

Про фінанси та економіку.

Російський рубль упевнено крокує услід за російським кораблем. Сьогодні вночі Центробанк пішов на безпрецедентні заходи: заборону на придбання готівкової валюти та обмеження доступу до валютних заощаджень. Бізнес переходить на бартерні схеми - як у середині 90-х років минулого століття. Економіка рашистів летить у прірву.

Нам важко. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

А я пішов варити борщ.