"Чутки та факти". Випуск двадцять п'ятий - Павло Бондаренко

"Чутки та факти". Випуск двадцять п'ятий - Павло Бондаренко

ПРО ТУРИЗМ.

Ще один "русотурісто" - начальник штабу 40-го інженерно-саперного полку підполковник Алєксандр Корнік поїде у далекий Ішим у цинковій БАНДЕРолі. Його ліквідовано ЗСУ під час наведення понтонно-мостової переправи через річку Десна у районі Чернігова. Разом з ним вирушать двоє солдатиків (якщо на місці не прикопають, вони ж не підполковники), а шестеро ні, бо їхні тушки не змогли дістати з води - унесло течією. Не той туристичний напрямок зі своєї Тюмені вони обрали й не ту водойму...

У боях під Харковом 200-а окрема мотострілецька бригада рашистів втратила дві БТГ - понад 1500 солдат та офіцерів. Сам командир бригади полковник Денис Курила вирушив до країні вічного полювання у цинковому костюмі. Практично 200-та бригада - "двухсота".

У москві вирішили "радикально скоротити військову активність" біля Києва та Чернігова. Як пояснюють їхні генерали - "з метою підвищення взаємної довіри та створення необхідних умов для подальших переговорів". Про "взаємну довіру" до них з боку українців - то генерали погарячкували. Цікаво що заява ця вийшла після радикально отриманих люлей під тими ж Києвом та Черніговом та відведенням розбитих полків (вірніше, того що від них залишилося) до РФ та Білорусії. До речі, щойно наші десантники "задвухсотили" ще одну колону, яка навіщось поперлася у бік Миколаєва.

ЗАПОРЄБРИКОМ.

Припинило існування останне більш-менш незалежне росіянське видання "Новая газєта". Ласкаво просимо у "совок", росіянці. Ви ж хотіли?

У росіянських соцмережах активно обговорюють чим можна замінити туалетний папір. Підкажу: треба підписатися на "Парламентскую газету", або видання уряду РФ - "Российскую газету". По-перше, вони виходять регулярно, а по друге папір там якісний. Знову ж таки, у процесі можна почитати про "видатні перемоги" в Україні та "вєлічіє страни".

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ.

До кінця 2022 року економіка рашистів втратить понад 2 мільйона робочих місць. Це не тільки напряг на бюджет у вигляді допомоги по безробіттю, це також скорочення споживчого ринку, яке потягне за собою скорочення усього. Як там: "Дєнєг нєт, но ви дєржитєсь".

Johnson & Johnson зупиняє постачання засобів особистої гігієни до РФ. Ну, так кілька днів тому їхній голова спілки прав споживачів Павел Шапкін пояснив, шо воно усе вредне і треба переходити на соду. Ще можна застосовувати карболку, хлорку і золу. А без дезодорантів узагалі можна обійтися. Діди без них жили. І без зубної пасти теж. Це "ізлишкі нехорошиє", не по "русскомірскі".

З російського "Альфа-банку" масово звільняється керівництво. Це означає банкрутство. Казав же - не треба було чіпати швейцарців, не треба було конфісковувати їхні годинники. А ще краще - скинутися на табакерку для одного мікрофюрера.

Україна конфіскувала 100 вагонів (7 тисяч тонн) білоруського калійного добрива. Піде на поля під час посівної. А органічного добрива за місяць внесено з надлишком.

ПРО СОЮЗНИКІВ.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв готовий забезпечити Україну пальним для посівної у період воєнного стану.

До України прибули понад 125 вантажівок із допомогою, а також машини швидкої допомоги та пожежні машини з Румунії та інших країн-членів ЄС.

Україна отримала польовий шпиталь від Нідерландів.

ПРО СПОРТ.

Футбольний клуб італійської луб серії А "Емполі" доправив до України 1800 коробок з предметами першої необхідності. До формування допомоги долучились громада міста Емполі, асоціації, компанії та звичайні громадяни. Це не перший іноземний клуб, який підтримав українців – раніше гуманітарну допомогу надали італійська "Верона", португальська "Бенфіка", німецький "Реймс" та інші.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

А я пішов солити сало.