"Чутки та факти". Випуск дванадцятий - Павло Бондаренко

"Чутки та факти". Випуск дванадцятий - Павло Бондаренко

Про туризм.

Приватна армія Путіна "Вагнер" почала набір "гарматного м'яса" для війни в Україні. Беруть усіх без розбору. Бойова цінність таких "вояк" на рівні мобілізованих в ОРДЛО, але іншого варіанту у них вже не залишилося. Ще вербують сирійців. Сирійців. У наші морози. Да...

Путін зовсім здурів. Почав репресії проти власних силовиків. Заарештовано начальника зовнішньої розвідки ФСБ генерала Бесіду та його заступника. Офіційно за корупцію та розкрадання коштів. Насправді Путін звинуватив їх у тому, що надавали про Україну ту інформацію, яку він хотів чути, а не ту, яка насправді. Дивна людина: невже він не знає, що диктаторам усі брешуть? Він сам вибудував таку систему, а тепер хтось йому винен?

До слова, пресувати тих, хто є твоєю єдиною опорою і захистом - погана ідея...

До Джанкою повернулися 300 "денацифікаторів". А виходило 1400.

Про союзників.

Конгрес США виділив ще 3,5 мільярда доларів на зброю та обладнання для України. Це будуть 105-мм міномети, додаткові протитанкові і зенітні комплекси Javelin і Stinger, гранатомети M203, бронежилети, снайперські гвинтівки та лазерні далекоміри.

Про фінанси та економіку.

Слідом за забороною ЄС на постачання до РФ готівкового євро прийшов привіт із США. Заборона на постачання до РФ готівкового долара. Але для рашистської фінансової системи є добра новина - можна перейти на монгольські тугрики або венесуельські болівари.

Тим часом міжнародні платіжні системи скасували плату за послуги для українців.

Про спорт.

Українські параолімпійці встановили свій рекорд по кількості здобутих золотих медалей - їх вже 9. Російські параолімпійці теж встановили власний рекорд - нуль будь-яких медалей. Бо їх взагалі на паралімпіаду не пустили.

Нам важко. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.