"Чутки та факти" Випуск п'ятдесят п'ятий - Павло Бондаренко

"Чутки та факти"  Випуск п'ятдесят п'ятий - Павло Бондаренко

ПРО ТУРИЗМ.

У місті Хрустальний (колишній Красний Луч) Луганської області у ніч на 25 липня прилетіла "бавовна", внаслідок чого було знищено близько 100 рашистів. Хрустальний - це не просто тил, а - глибокий тил. Відстань від нього до Дебальцевого 50 кілометрів.

Припинила своє існування БТГр 423 мотострілецького полку (Наро-Фомінськ) 4 гвардійської танкової Кантемирівської дивізії. 47 військовослужбовців відмовилися брати участь у бойових діях, більшість або вбиті, або поранені.

Треба було їхати у таку далеку туристичну подорож, аби одразу денацифікуватися та демілітаризуватися. Але саме така доля чекала на бійців загону Сахалінського ОМОНу у Лисичанську, 12 офіційно "200", решта важкі "300".

На початку липня ПВК "Вагнер" завербувала перших в'язнів в Петербурзькій виправній колонії № 7 "Яблунівка". Вже є троє "200" та двоє "300" на Донбасі. Ховатимуть не під іменами, а під тюремними "погонялами". Враховуючи специфіку російських "зон" і як швидко там розносяться вісті, навряд чи далі вдасться масове вербування.

ЗАПОРЄБРІКОМ.

На рф внесли до списку "недружніх територій" Багамські острови, а також острови Гернсі та Мен. Ці території відомі як популярні офшори. Цікаво, а де путінці нажите непосильним трудом зберігатимуть? У трилітрових банках? А пуза де грітимуть, якщо не на Багамах? У сонячному Магадані?

На Нововоронезькій АЕС рф з 4 діючих енергоблоків через технічні проблеми вимкнулися три. Намагаються відремонтувати. Імпортозаміщення?

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ.

Постачання в Європу нафти із Саудівської Аравії зросли до рекордних об'ємів.

З початку прямого вторгнення рашистів до України Китай не інвестував у економіку рф жодного долара.

В України вже намолочено близько 7 млн тонн зерна нового врожаю.

ПРО СОЮЗНИКІВ.

Польща передала Україні бойові танки PT-91 Twardy. Це модернізований варіант радянських Т-72М1. Кількість не уточнюється. Також до України прибули перші ЗСУ Gepard з Німеччини.

Рада ЄС вирішила ще на шість місяців продовжити санкції проти РФ через війну в Україні.

Представники обох палат Конгресу США виступають за передання Україні ракет 300 км дальності.

ПРО КУЛЬТУРУ.

Річард Гір закликав світ продовжувати боротись до самої перемоги України. "Це війна зі злом", - сказав американський актор, виступаючи на Саміті Перших Леді та Джентльменів. - "Серце світу б'ється в Україні". Окрім Гіра українців на саміті публічно підтримали ціла когорта світових знаменитостей - Мадонна, Дуа Ліпа, Мілла Йовович, Джоан Роулінг, музиканти Rolling Stone та інші.

ПРО СПОРТ.

Український тенісист Ілля Марченко після перемоги над росіянином Андрєєм Кузнєцовим відмовився потиснути йому руку.

Нам важко. Ми зазнаємо втрат. Але ми тримаємося. Допомагаймо ЗСУ, волонтерам та віримо в перемогу. Інакше й бути не може.

P.S.

А нам своє робить: бить... бить... бить...