"Чутки та факти. Випуск п'ятнадцятий" - Павло Бондаренко

"Чутки та факти. Випуск п'ятнадцятий" - Павло Бондаренко

Про туризм.

У Маріуполі бійці "Азову" відправили на авдієнцію до Вельзевула підрозділ елітної 22-ї бригади спецназу ЗС РФ, а разом з ними і цілого генерал-майора. Його прізвище поки що не повідомляється й вимагає уточнень. Але це цілком може бути, якщо спецназівці були його персональною охороною. Російські генерали таке полюбляють, а фото розбитої будівлі та горілої техніки перед нею нагадують штаб.

Зате точно відомо, що ще один рашистський полковник ніколи не одягне генеральські погони. ЗСУ ліквідували командира 12-ої окремої гвардійської інженерної бригади РФ Порохню.

Щойно голова Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомив, що колона окупантів спішно відступає від Миколаєва до Херсона. Відбувається "зачистка" кількох населених пунктів від "денацифікаторів". У той час з боку путінців можлива провокація - обстріл Херсону.

Про союзників.

Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про запровадження більш ніж 370 нових санкцій проти Російської Федерації, які торкнуться понад 1 тисячі фізичних та юридичних осіб.

США активізують процес постачання в Україну новітніх систем протиповітряної оборони.

Про фінанси та економіку.

14 березня російська "Зарубєжнєфть" виставила на продаж шість партій нафти Urals (загалом 600 тис. тонн), але всі потенційні покупці відмовилися реєструватися у тендері.

До цього "Сургутнєфтєгаз" також не змогла реалізувати сиру нафту. Проблеми із продажем нафти виникли також у компанії "Роснєфть". Світ просто відмовляється купувати нафту у рашистів.

Слідом за банками із Росії виходять найбільші світові страхові та перестрахові компанії. Це катастрофічний удар по економіці, адже страхування це не лише хати від пожежі або ноги від перелому. Передусім це страхування комерційний год, вантажів та інших галузей бізнесу від ризиків. І згідно з міжнародним правом воно в багатьох випадках є обов'язковим. Наприклад, страхування супутників що запускаються, перевезення морем та повітрям, банківські позики юридичними особами тощо.

Про спорт

Спортивний арбітражний суд у Лозанні відхилив апеляцію Російського футбольного союзу стосовно відсторонення російських клубів від єврокубкових турнірів через вторгнення РФ в Україну.

Російських тенісистів поставили перед вибором: або публічно засудити Путіна або з Вімблдонського турніру вони підуть слідом за російським воєнним кораблем.

Різне.

Москва оголосила про вихід з Ради Європи, денонсації конвенції з прав людини та введення смертної кари. Також повідомляється про наміри влади у найближчі дні відключити РФ від світової мережі Internet.

Welcome to 1937.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.