"Чутки та факти. Випуск шістнадцятий" - Павло Бондаренко

"Чутки та факти. Випуск шістнадцятий" - Павло Бондаренко

Про туризм.

Лише з однієї Гомельської області Білорусії станом на кінець минулого тижня вивезли понад 2,5 тисячі штук "вантажу 200". Плюс ті, що в лікарнях інших областей зі стану 300" перейшли до категорії "200". Плюс Бєлгородська, Курська та Ростовська РФ. Плюс Крим. Плюс ті, кого прикопали або спалили в ямах. Плюс ті, що по лісах лежать.

Весело у них там...

На Миколаївщині орків нещадно луплять й женуть на південь. Учора наша артилерія знову роздовбала ворожу техніку на аеродромі в Чаплинці. Це вже втретє!! Люди з подивом питають: їм там медом намазано? Відповідь проста: вищому керівництву у Москві не доповідають про реальні втрати. А якщо їх немає - нема чим аргументувати що знову кидати у Чаплинку авіацію ніззя.

Путін сьогодні сказав, що війна з Україною "развивается по ранее намеченному плану" (блін, зразу Льлік з "Діамантової руки згадується". А по плану у Чаплинці має бути їхня авіація. Тому там вона є. Періодично. Кажуть, там вже гори згорнутого бульдозерами рваного алюмінію. До слова, напевне, саме тому вони, не рахуючись з втратами, уперто лізуть на Гостомель. Інакше цей ідіотизм пояснити не можна.

Про союзників.

Лише За 10 днів березня до України надійшло 70 тис. тонн гуманітарної допомоги. Натомість Путін вже просить у Китаю їстоньки, на що дядько Сі якось хитро мружить очі.

Японія вводить заборону на експорт до РФ та Білорусії понад 300 товарів та технологій. Час згадувати рахівниці й шукати на горищах старі радянські касетні магнітофони з записами Кобзона.  

Про фінанси та економіку.

Нафтові втрати РФ через санкції оцінюються в 3 млн барелів на добу. Це понад 270 млн доларів або майже 8,5 мільярдів на місяць.

16 березня Москва має виплатити 117 млн доларів за двома випусками доларових облігацій Рейтингова агенція Fitch попередило, що якщо вона намагатиметься замість доларів і євро платити своїми папірцями, то Fitch за підсумками 30-денного періоду (до 16 квітня) оголосить суверенний дефолт за зобов'язаннями РФ.

Повідомляють, що може йтися про перший великий дефолт з 1917 року, коли більшовики відмовилися платити за царськими боргами. Результатом був фінансово-економічний крах та голод, що стало однією з причин Громадянської війни.

Про спорт.

Збірні РФ і Білорусії відсторонили від участі в шахових турнірах. А це особливо боляче, бо шахи разом з фігурним катанням (відсторонено), хокеєм (відсторонено), гімнастикою (відсторонено) були "гордістю" московської пропаганди.

Це матиме катастрофічні наслідки. Бо на відміну від деяких інших видів спорту, у шахах дозволено переходити під прапори інших держав.