"Цих реалій не видно за океанами" - Олена Кудренко

"Цих реалій не видно за океанами" - Олена Кудренко

Вірмени програли війну і вийшли з Карабаху. Грузія пережила окупацію її частин території. Молдова багато років співіснує з Придністров'ям, і хтось скаже - спокійно співіснує. Чечня пережила свої криваві війни, але ж наразі чеченці живуть компактно, і ще й качають права у Москві. Знову, хтось скаже - ну й нічого ж, пережили якось?

Типу, проживемо якось без Криму, і Донбас "сам винний". Але ж жодну з вищезазначених країн росіяни так не ненавиділи, як нас. На якомусь тваринному рівні, щоб аж ТАК знищувати нас, наших дітей, наше майбутнє.

Залишити Україні українські школи? Якщо можна поневолених українців кинути в бійню на Європу? Залишити Україні її культуру? Якщо можна кинути за грати її діячів, щоб не насаджали "інакомысліє"?

Грузія залишилася Грузією. Молдова - Молдовою. Чечня - все ж таки Росією тільки на словах, бо за фактом вони інші. Але Україна Росії як окрема держава - не потрібна. Тим більше українці на окупованих нею територіях.

Російська влада не дозволяє знімати Маріуполь з висоти, щоб не було видно масштабів справжніх руйнувань. В побудовані будинки заселяють росіян, а не місцевих. В Крим заїхали тисячі російських дармоїдів. З усіх окупованих наших територій вичавлюють чоловіче населення на війну з нами ж. Кидають першими проти нас. Бо не шкода.

Цих реалій не видно за океанами, але вони мають страшний потенціал. Можливо, ми єдині, хто аж ТАК викликає ненависть у росіян аж до геноциду, не першого, ними - нас. І насмілюся сказати, що значення для Європи Україна має більше, ніж ті самі Грузія чи Молдова. Отже і дії щодо нас повинні бути геть унікальними.

Порох діє як паровоз. Миттєво - застава за Червінського. Я лише спостерігаю за поведінкою політиків і відмічаю для себе: імпонує, чи не імпонує.

Політичні перегони часто брудні. Але для себе ми обираємо того, з ким ми чимось схожі. Хто тобі зрозумілий, і чиї методи ти вважаєш для себе прийнятними.

Тільки що дивом дізналася, що для "розгону" роликів в Ютубі чи Тік Ток навмисно можуть робити помилки в заголовках, щоб люди заходили в коментарі та виправляли їх. А коментарі підіймають відео в рейтингах і роблять його вірусним.

Чи зробила би я помилку в заголовку навмисно, з цією ціллю? Ні.

Чи зробив би щось подібне навмисно (не в заголовках, і не в роліках, це лише приклад) Порох? Ні.

Чи зробив би Зеленський? О, так. Звісно. Подоляк ще й не таке придумає. Бо придумали ж стадіон, придумали про аналізи. Придумали серіал як передвиборчу кампанію.

Чи робить так Трамп? Absolutely.

Застава за Червінського - це правильний крок. Хоча зробить цей "ролік" "вірусним" лише для патріотів. Та й не для цього він робився, за великим рахунком. Зеленському застави вносити ні за кого не потрібно - йому напишуть заголовок з навмисною помилкою (ну, ви зрозуміли, в переносному значенні), і купа людей кинеться його підтримувати. Трампу пошкодили вухо уламком пластику від телесуфлера - це та сама "помилка в заголовку", якою він скористається. Бо Байден на таке не пішов би.

І я оберу тих, хто не йде по головах, бо так само не піду по головах і я.

Ось така річ.