"Цинічне нахабство в чисто російському стилі" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Цинічне нахабство в чисто російському стилі" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Спікер російського Совєта федерації Валентина Матвієнко (уродженка України, до речі), на зустрічі спікерів парламентів G20 закликала українських парламентарів сісти за стіл переговорів для врегулювання "внутриукраїнської кризи".

Ні, це не цинічне нахабство в чисто російському стилі. Це позиція, яку зараз демонструватиме офіційна Москва. У Кремлі знають що вони програють. І тепер щоразу як Залужний буде їм "вирівнювати фронт", Москва волатиме про "агресію України" і закликатиме до переговорів. А старі друзяки Путіна (типу Трампа або Шредера) закидатимуть російські наративи в західне середовище, вустами осіб що бажають хайпа, на кшталт Ілона Маска. З подачі Трампа співатиме не тільки Маск - побачите.

Мета очевидна - натиснути на керівництво України і примусити до переговорів та сепаратного миру.

Але я спокійний. Нічого у Кремля не вийде. Офіс Зеленського не піде на угоди з Москвою, просто тому що знає, в Україні є сила, яка не буде мовчати. Партія Петра Порошенка дасть чітку оцінку подібним переговорам, а заодне нагадає хто закликав до травневих шашликів і завдяки кому ворога зупиняли в містах повних мирних мешканців. І партія Порошенка не дасть побудувати в Україні авторитаризм.

"Валє-полстакана", як лагідно називають Матвієнко російські політологи, я щиро раджу уважно прочитати байку їхнього поета Крилова "Вовк на псарні". В Україні є політик, здатний сказати: "Ты сер, а я приятель сед".

Не буде ніяких переговорів.