"Цинізм спільноти просто вражає" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Цинізм спільноти просто вражає" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Особливо ржачно спостерігати, як шанувальники ЗЕ коментують збурені коменти киян через новину про можливу евакуацію Києва. І роблять карколомний висновок, бачите, мовляв? Значить перед вторгненням не треба було нікого евакуювати! Ані Київ, ані Бучу, ані Гостомель, ані Харків з Черніговом. Мовляв, не провела влада евакуацію людей напередодні вторгнення - і правильно зробила. Бо ті хто загинули там, мовляв, НЕ загинути не могли.

Взагалі цинізм зеленої спільноти просто вражає. Бо за таким самим алгоритмом виправдати можна все що завгодно. Наприклад, не видали бойовим бригадам ЗСУ зимову форму? Витягуємо пост якогось "всепропальщика" зразка 2018 р. з претензіями до впровадженої за Порошенка форми (а іншої ЗСУ не носить) і вуаля - форму видавати не треба, бо нею незадоволені! Або наприклад, чому протягом трьох років не вдосконалювали українське ППО? Бо витягуємо пару десятків постів з ФБ штибу "нащо витрачати гроші на зброю, хай краще пенсіонерам пенсії підвищать" (таких там повно) і влада в доміку - українці самі не хотіли вдосконалення ППО. Або...

Маразматичність таких формулювань розуміє сама влада. Саме тому подібні думки висловлюють зелені базікали з соцмереж, а не офіційні спікери.

Бо маю для таких базікал погану новину. Колись, по молодості років я працював на заводі майстром. І от якби я знав, що моїм підлеглим загрожує небезпека і не вивів їх з зони небезпеки, ніхто не став би слухати моїх пояснень, що не мало сенсу когось виводити бо вони не хотіли уходити. Мене б просто посадили. Бо як керівник, я відповідав за життя і здоров'я підлеглих. В разі небезпеки я мусив виводити їх будь-якими методами, аж до неспортивних.

Так, в разі евакуації хтось евакуюватися відмовився б, як це й зараз буває на Донбасі. Але. Влада б таку можливість запропонувала. І хтось нею б скористався. І хтось би врятувався від смерті, каліцтва або психологічної травми. Але справа в тому, що людям такої змоги НЕ надали. Влада палець о палець не вдарила, аби врятувати тисячі громадян.

А тепер влада намагається виправдатися, що й не потрібна була ніяка евакуація. Ніхто не уїхав би мовляв. І що Москва нападе, попереджати не треба було, бо українці - боягузи і втекли б з України, таке Зеленський заявив.

Ржачно дивитися на ці жалюгідні спроби випрадатися за смерть і горе тисяч людей. Виправдатися за жахливий злочин ЗЕвлади.