"Цивілізований світ збожеволів, як і український нарід" - Карл Волох

"Цивілізований світ збожеволів, як і український нарід" - Карл Волох

Для тих, хто лякає відміною безвізу. Не варто. Замирення з Росією (з поверненням до «бізнес ез южіал») та відкриття для іноземних компаній ринку української землі є бенефітами настільки серйозними, що Захід без проблем заплющить очі навіть якщо Зеленський почне масово арештовувати опозиціонерів чи розганяти мирні демонстрації. Поки що є невелика надія на США, де збереглися ще політичні яструби, для яких Росія навіть сьогодні небезпечніша за Китай, а також частина істеблішменту, для якої боротьба з Росією є складовою війни проти Трампа. Але й там усе дуже складно. Отже, не тіште себе ілюзіями.
П.С. У п‘ятницю ввечері на вечірці з делегацією американських консерваторів я сказав Герману Перчнеру: «Якщо до меморандумів МВФ не будуть включатися політичні вимоги, наступна зміна влади в Україні буде дуже кривавою. Чи не відбудеться взагалі». Вашингтонський яструб довго мовчав, а потім витягнув з кишені листок паперу і сказав: «Я це мушу записати. І слово в слово передам дисижн-мейкерам».
Не сумніваюся, що він це зробить. І дуже сумніваюся, що це дасть результат. На кону великі гроші, а цивілізований світ збожеволів. Як і український нарід.

Карл Волох