"Ця оборудка - це якраз вияв корупції на найвищому рівні першої задниці країни" - Тарас Чорновіл

"Ця оборудка - це якраз вияв корупції на найвищому рівні першої задниці країни" - Тарас Чорновіл

Що би сталося з Рашкою, якби їй довелося продавати свою нафту по 18 доларів за барель? Напевно, країна-бензоколонка доволі скоро завалилася б. А що має статися з країною, яка нафту переважно закуповує за кордоном за світовими цінами, а в себе вдома продає за вже згадані 18$/барель? Питання риторичне, бо так не буває. Або ж хтось у найвищому керівництві країни не лише хоче добряче пограбувати свою країну, але й її зруйнувати із середини.

На жаль, ця країна - Україна. Саме в нас компанія Укрнафта, власником більшості акцій якої є держава, ще 17 червня продала 260 тисяч тон нафти за оті 18 доларів. Ринкова вартість у той час становила 40 $/барель. Кому так "вигідно" продала? А ви ще не здогадалися з одного разу? Звісно, що підприємствам "олігарха-патріота" Коломойського. Ця оборудка мала б стати скандалом року для будь-якої нормальної держави. А в нас навіть жодна "антикорупційна" шавка не тявкнула... Бо хто ж стане рубати руку, яка наповнює твою персональну кишеню? Я сам взнав про цей злочин лише в серпні, бо інформації було обмаль. За те вироблене з цієї демпінгової сировини дизельне пальне олігарх продав армії вже за найвищими цінами.

Хто стоїть за цими оборудками? Ну, звісно, найперше сам олігарх. Він же знову контролює Укрнафту. А як же так сталося? Його ж за попереднього президента відлучили від цієї кормушки. Він тоді ледь військовий заколот не влаштував та почав беззупинно лити бруд на Порошенка. Так і налив на оті злощасні 73%, які радісно віддали країну Коломойському та його маріонетці. А маріонетка свої зобов'язання виконує вправно: що перед олігархами, що перед Путіним. Але хтось від імені держави мав покривати цю брудну оборудку й державними голосами в управлінні Укрнафти підтримати таке злочинне розкрадання. Попри всю мою антипатію до прем'єра Шмигаля, це явно був не він. Йому зараз доручили обслуговувати інтереси іншого, конкуруючого з Коломойським олігарха. А дати пряму команду мав саме той, хто всім у своєму житті завдячує Коломойському. Кажете, що це "царське діло" дзвонити урядовцям і віддавати накази "не образити інтереси ах якого чоловіка"? Чому? Он навіть не ховаючись від телекамер він же дзвонив і віддавав накази керівнику Укрексімбанку, який аж ніяк не підпадає під повноваження президента.

Ця оборудка - це якраз вияв корупції на найвищому рівні першої задниці країни. Але найгірше, що свідомо, чи несвідомо такими діями не лише грабують, але й руйнують країну.

Taras Chornovil