ДАІ ввела нові спеціальні реєстраційні номери для автомобілів спецназівців і волонтерів

Голова Міністерство внутрішніх справ України Арсен Аваков зініціював появу спеціальних номерних знаків для транспортних засобів українських військових та волонтерів.

Про це повідомляє http://ipress.ua/.

Нові номерні знаки мають зелений фон, на якому білим кольором нанесені цифри і літери. Такі знаки не вирізнятимуться на тлі маскувального забарвлення транспортних засобів, які використовуються правоохоронцями і волонтерами в зоні проведення антитерористичної операції.

"До одного з реєстраційних центрів ДАІ м. Києва вже надійшла перша партія нових номерних знаків. Її вистачить, аби поставити на тимчасовий облік 150 автомобілів. Видавати номерні знаки планують юридичним особам: батальйонам, волонтерським організаціям. У випадку отримання підрозділами міліції або Національної гвардії допомоги від волонтерів у вигляді автомобіля його постановкою на облік займатиметься той підрозділ, який його отримав", - йдеться в повідомленні.

Щоб отримати номер, військові та волонтери повинні звернутися до підрозділу ДАІ і надати для огляду автомобіль. Після перевірки йому буде присвоєний спеціальний номерний знак. Автомобілі з "кримінальним" минулим перевірки не пройдуть.