"ДАНІЛОВ ВКЛЮЧАЄ ДУРНИКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДАНІЛОВ ВКЛЮЧАЄ ДУРНИКА" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

А от зараз я мовчати не буду. Бо як завжди у таких випадках, щоразу як я і чимало моїх друзів намагаємося не загострювати через ворожий тиск на фронті, влада починає бити в спину. Якщо для ЗЕкоманди загострення на фронті в першу чергу час для зведення рахунків, то хай вигрібає також.

Секретар РНБО Олексій Данілов виступив з заявою, що провести масштабну евакуацію мирного населення до початку широкомасштабної війни було неможливо. Цитую: «Люди зараз кажуть: “Треба було евакуювати!”. Але послухайте, для цього треба було точно знати, що це буде саме тут. Скажіть, будь ласка, нам треба було евакуювати всю країну?».

Для мене не відкриття що у зеленій владі зібралися дилетанти та популісти, єдина цінність яких та, що вони вміють себе подавати з екранів телевізорів. Тому персонально для неука – голови РНБО я повідомляю, що в Україні існує така служба як розвідка. Також повідомляю голові РНБО, що ЗАВЖДИ існують ознаки підготовки до війни, такі як концентрація сил ворога на кордонах, концентрація техніки, медичних служб, підвезення великої кількості боєприпасів і медикаментів тощо. Точною ознакою підготовки до наступу є стягування до кордону наступальної зброї (танки і бронетехніка) та мобільних підрозділів (десант, спецпризначенці). Цьому курсантів в училищах навчають, про воєнні академії я мовчу. Ба-більше. Про те що Росія робить от саме це, ЧОТИРИ місяці до війни волала кожна праска, транслюючи повідомлення преси країн НАТО.

Але ви скажете, все це гарно, але де саме ворог буде атакувати? Відповідаю, це відомо з часів Першої Світової війни. Жодна армія не здатна наступати рівномірно по всьому фронту. Завжди виділяють напрямки головних ударів і другорядні напрямки. І от саме на напрямках головних ударів концентрують найбільше військ, просто тому що під час наступу постійно треба вводити в бій резерви.

Напрямки на Київ, Чернігів, Суми, зону АТО/ООС та південь з напрямку Криму як напрямки головних ударів преса країн НАТО називала пріоритетними кілька місяців до вторгнення. Що мала зробити тоді розвідка? Вона мала поцікавитися, ворог концентрує там свою бронетехніку і резерви живої сили? Вже очевидно – концентрував. Просто тому що він там напав і місяць здійснював атаки. Логістику росіян ми вже бачили, якщо війська там з’явилися, значить вони там були заздалегідь.

Вже точно відомо, що за півтора місяці до російського вторгнення про військові плани Москви президента Зеленського попередив особисто директор ЦРУ та колишній посол США в Росії Вільям Бернс. Якою була реакція українського керівництва? Я нагадаю – воно ще півтора місяці співало нам про те як країни НАТО підривають інвестиційну привабливість України і що думати треба про травневі шашлики. А що мають робити керівники держав у таких випадках?

Як мінімум, вони мусять надіслати керівникам місцевої влади попередження про можливість ворожого вторгнення і наказ скласти плани евакуації населення та графіки роботи критичної інфраструктури в умовах війни. Вони мусять наказати транспортникам скласти плани роботи в умовах вторгнення і масової евакуації населення. А коли загроза стане чутною керівники держави мають не говорити населенню «рятуйся хто може», а оголосити чіткий план дій. Ба-більше, керівники держав у таких випадках оголошують воєнний стан, аби банально дати військовим право приготуватися до вторгнення. Аби цивільна інфраструктура працювала на армію. Так зробили фіни у 1939 р. Так зробив президент Порошенко після захоплення українських кораблів у Керченській протоці у 2018 р. Ба-більше саме так зараз робить місцева влада на Донбасі і на Півдні.

Всього цього НЕ робилося перед вторгненням. І тому ворога зупиняли в міській забудові. Колись треба буде відповісти – чому? Саме тому Данілов тепер включає дурника. Саме зараз, під час загострення. Аби не відповіли. Аби на кожне питання опозиції у відповідь заволати: «Ви загострюєте під час ворожої навали!»

Бо виправдатися за злочинне недбальство зеленій владі нічим.