"Дасіш фантастіш" - Віктор Бобиренко

"Дасіш фантастіш" - Віктор Бобиренко

Раніше письменники утопісти творили ідеальну і уявну реальність. Томас Мор, Томаззо Кампанелла описували ідеальні країни та ідеальний устрій цих країн.
Потім прийшли фантасти. Тут було багато напрямків.
Потім прийшов час підміни реальностей і смислів - симулякрами.
Одного разу я пожалівся колезі:
- Знаєш, серйозна аналітична стаття в Українській правді має менше переглядів за мій же простенький емоційний блог у ФБ, де часто зустрічаються *** замість слів і букв.
- Не переживай - відповів він - я десь читав, що все одно половину всього контенту в Інтернет і, відповідно, переглядів, мають порно-сюжети. Ти все одно не переплюнеш у кількості переглядів якусь веселу діваху, яка добре знає свою справу.
За останні два дні я мав три випадки пересвідчитися в тому, що світ скотився в постреальність.
Постреальність - це коли кругом не реальне життя, а виведення реальності в Інтернет:
1) вевепутін видав статтю про своє бачення історії. Де СССР - не є країною агресором на 1-му етапі Другої світової (не нападав на Польщу, Фінляндію, не задушив Прибалтику). Є дві реальності: те що було і те, що про це розказує Путін. Але це реальність для більшості рассєян.
2) Володимир Зеленський, який на тлі паводків у Карпатах, збільшення випадків заражень, кадрової чехарди - зняв відосік, у якому розказує, як з пацанами (тобто не працює ніхто в ОП, усі в сєтях) приєдналися до групи автоперевізників, які заважають Вові будувати Велике будівництво. І у цій його реальності - немає ні того, що ці порушники (яких за допомогою правильних нормативів має ганяти і штрафувати сержант Петренко, а не президент) таки платять на заправках акцизний збір і ПДВ - і вже наповнюють бюджет Дорожнього фонду (80 лярдів, на хвилиночку), які молоді пацанчики розпилюють люто, з прогнозованими відкатами у 20-30% (!!!порахуйте). Але саме цей відосік буде реальністю для 40% українців, а не розслідування антикорупційних організацій, яким олігархічні канали відмовляють у легітимності, як "соросятам".
3) Бенефіс - це обговорення лідерами Слуг Олександром Корнієнком та Давидом Арахамією тугості і робочих можливостей своєї соратниці з Миколаєва Ірини Алахвердієвої. І це реальність, а не те - що дійсно відбувається у місті корабелів.
Але у третьому випадку у фантастичну реальність (це вже не оксюморон) попав і я. Бо нарешті дізнався, що таке айкоси і що Зеленський їх курить. І що його вподабання - натюнговані і піддуті баби-енергетики.
Навіщо мені ці знання, я не знаю, але ось попався.

Віктор Бобиренко