"Давайте їм допоможемо" - Елена Кудренко

"Давайте їм допоможемо" - Елена Кудренко

Адвокат "русского мира" в Конституційному суді, завдяки правильним питанням судді, нарешті чітко змушений був сказати, що мова йде про утиски російської мови саме росіян в Україні, як національної меншини. Тому що юридичного терміну "російськомовні громадяни" в Україні не існує. А якщо це позови від національної меншини росіян, то пропоную:

допомогти їм правильно витратити свої гроші на правильне, з їх точки зору, навчання російською мовою. Вони потребують гарних умов відкриття приватних російськомовних шкіл (але ж вони, начебто, існують), і тоді їм не потрібно буде каламутити воду щодо державних українських шкіл. Приватний бізнес не заборонений і всіляко підтримується будь якою нашою владою. Адже передбачається, що він буде наповнювати наш бюджет податками. Національні меншини, як і захисники румунської мови, які нещодавно підняли подібне питання "утиску", можуть без проблем навчати своїх дітей рідною мовою приватно, без оглядки на те, скільки цих самих етнічних росіян або румун живе в Україні. Хочуть відокремити себе - будь ласка, але за свій кошт.

Платіть податки - і вперед. З піснею. Я, як російськомовна, до національних меншин етнічних росіян відноситися не можу за визначенням, як і мільйони таких же як я російськомовних. Нас намагаються змішати з росіянами, а це в корені неправильно. Так само помилився і дехто Путін, вважаючи, що ми всі, хто здобув освіту в свій час російською мовою, хоч однією п'ятою стали росіянами. Скажу їх мовою - чушь собачья.

У нас немає потреби підтримувати позови етнічних росіян в їх незадоволеності мовою навчання. Більш того, немає сенсу навчати їх за державний рахунок - за ці гроші наші діти могли б отримати додаткові навчальні посібники, або відвідати додаткові екскурсії, або ж наші вчителі могли б отримати надбавку до зарплати.

Давайте скажемо красиво, в стилі Зе: не підтримуйте забаганки національних меншин за наш з вами рахунок, і в бюджеті вивільняться гроші для наших вчителів. Ми країна теоретично вільна, меншини можуть відкрити приватні школи в кожному місті, де за гроші будуть навчатися всі бажаючі. За власні, а не за наші. Може, допомогти їм створити петицію?
Допоможемо?
Якщо вони так хочуть навчатися російською мовою, то нехай держава допоможе їм в плані розстрочки по оплаті податків на перші півроку, наприклад. Податки можна і почекати, якщо вони точно будуть в перспективі. Країні потрібні гроші, адже Зе оголосив, що у нас якесь велике будівництво, а економіка наша планує рости. А ще податки від росіян потрібні на запуск нових ракет для захисту на фронті від самих росіян (гарно звучить, чи не так?) Ось і допоможуть. Зате у такої категорії, як меншини, відпаде бажання баламутити воду в склянці.

Запитання "до студії": Бужанський - це представник національної меншини росіян, чи хто? І якщо ні, то від якої юридичної (згідно Закону) категорії громадян він "вишиває"?

Запитання друге: до кого в гості прийшов цей поц, аби сфотографуватися з книгами для відповіді Ірині Геращенко?

P.S. Виключення - кримські татари, як корінний народ Криму. Їм пітдримка необхідна, як повітря. Одного разу Крим буде татарським у складі України.

Елена Кудренко