"Давайте підсумуємо..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Давайте підсумуємо..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Після замаху шанси Трампа стати наступним президентом США добряче зросли. Чим це може обернутися для команди ЗЕ?

Зеленський свого часу килимком стелився перед президентом США Дональдом Трампом, але в результаті став фігурнатом скандалу, що для Трампа обернувся імпічментом. Враховуючи, що в оточенні Зеленського тоді сиділи російські агенти Дубінський, Деркач, Кулініч та ініші, вирогідність того що запис розмови Трампа з Зеленським були злита в Києві доволі висока. Далі, коли запахло смаленим, в Україні було загальмована, а згодом закрита кримінальна справа по роботі Хантера Байдена в компанії "Бурисма", на яку штаб Трампа добряче розраховував.

Хто тоді відповідав в оточеннні Зеленського за американський напрямок? Андрій Єрмак.

Чи може Трамп розрахуватися з цими хлопчиками за дні принижень? Та запросто. Достатньо аби американці провели ретельний аудит переданої гуманітарки, а "Волл Стріт Жорнал" оприлюднив компру, яку на Зеленського та Єрмака має ЦРУ не дозовано як зараз, а зразу ударно. Починаючи від офшорок Зеленського через які Коломойський крав кошти рефінансування США. А далі - вояжі Єрмака до Росії напередодні зустрічі Зеленський-Путін, далі справа "вагнерівців"... Аж до візиту голови ЦРУ до Києва напередодні вторгнення.

Але у Зеленського є політик який має багатий досвід роботи з Трампом - п'ятий президент Петро Порошенко. Свого часу саме Порошенко просив Байдена зустрітися з Зеленським, бо то був жест не Зеленському, а всій Україні.

І саме Петру Порошенко зелені не дали поїхати на передвиборчий Республіканський національний конвент у Мілуокі. Гадаєте від того Порошенко не зможе спілкуватися з топовими республіканцями? Не смішно. Історія з пранкерами що намагалися розвести Девіда Кемерона і подзвонили йому від імені Петра Порошенка, показала - Порошенко не просто абсолютно вільно спілкується з Кемероном, а він з ним спілкується так часто, що Кемерон зразу відчув у поведінці фейкового "Порошенка" неприродність. Очевидно, Кемерон дуже гарно знає манеру Порошенка спілкуватися.

З ким ще Порошенко спілкується крім Кемерона? Та з ким захоче. Кожна поїздка Порошенка на Захід - це сузір'я зустрічей. Порошенко - колишній секретар РНБО, міністр іноземних справ та президент України. Десяток топових республіканців серед знайомців Порошенка є, так точно.

Вже повірте, Порошенко з ними зв'яжеться і пояснить чому він змушений пропустити їхній важливий захід.

А тепер питання, з якою ж метою зелені заборонили Порошенкові виїзд? Я переконаний, що правильна відповідь: "А от можемо - тому не пустимо". Заборонивши Порошенкові виїзд, зелені взагалі не керувалися ніякою логікою, крім логіки скривдженої дитини. "А чого він роз'їздився? Хай вдома сидить - нема чого кататися!" Оце - їхній рівень.

Сто разів уже писав, зелені взагалі не мислять стратегічно і діють виключно для задоволення своїх бажань тут і зараз. Поки що їм це сходить з рук, просто тому що сама політична система України побудована так (щиро дякуємо Європі і США), що кожну дурницю ОПУ вчасно виправляє Кабмін та виконавці на місцях. Але так буде не завжди. Одного дня невміння діяти стратегічно зеленим сильно вилізе боком. Не виключаю, що причиною провалу зелених стане той таки Трамп.