"Давайте речі своїми іменами називати" - Богдан Буткевич

"Давайте речі своїми іменами називати" - Богдан Буткевич

Оце глянув зі свого проперджено-уклоністського дивану на Концепцію військової кадрової політики до 2028 року. Яку швиденько опублікував новий міністр оборони пан Умеров.

До речі, цікаво, от чому не можна було понеділка почекати, прямо пошвидше треба забити стрічки новин? От прям в неділю? Може, це якось пов'язано з бажанням перебити огидний скандал із звільненням через голову Залужного керівника ССО Хоренка? Найвидатнішим лідером сучасності? Щоб прижучити Залужного і показати, як Банкова зла на нього через його матеріал в "Економіст"? І на прикриття чого якраз і кинули пана Умерова? І тепер йому терміново треба якось перебити новинний привід?

...Та ні, здалося, ви що. Ганьба мені, сраній журношлюсі-порохоскоту. Просто міністр працює в поті чола, поки такі потвори як я гавкають і заважають перемозі.

А тепер щодо суті. Читаємо перший же пункт: "Головний акцент концепції - гарантоване задоволення потреб ЗСУ в людях під час повномасштабної війни". Логічно, правда ж?

А трошки далі читаємо вже ось таке: "ЗСУ перейдуть на військову службу за контрактом. Строкову військову службу замінять інтенсивною військовою підготовкою громадян призовного віку.

І навіть таке: "В Україні функціонуватиме дієва система рекрутингу ЗСУ професійним і вмотивованим особовим складом".

Чесно кажучи, далі читати вже не став. Я тупий диванний уклоніст-хайпожер, окей. Але поясніть пліз - отже, служба за контрактом, в умовах повномасштабної війни і коли ми живемо вже на дві третини за рахунок Заходу і скоро, до речі, хз як будемо жити, коли вона зменшуватиметься. Так ось, яка нафіг служба за контрактом в таких умовах? Ви чим платити збираєтеся і мотивувати на цей контракт йти? Ви вже затримуєте постійно бойові навіть фронтовикам.

І як ви збираєтеся перевести на контракт близько мільйона людей, які нині в Силах оборони? Чи ми не плануємо вовювати і тримати фронт? Бо меншою кількістю людей ми такий фронт не витягнемо.

Вже чую голоси - заткнись, потвора клята, це ж про те, що буде після війни, а тобі - аби гівна навалити, зрадофіл агентокремлівський.

Так я дозволю собі питаннячко - а коли цей кінець війни планується? І як його досягти на більш-менш нормальних умовах? Ну, щоб потім можна було до всіх цих гарних починань переходити?

Про "інтенсивну військову підготовку громадян призовного віку" я промовчу. Тут би хоч ветеранам допомагали хоч трохи і вибудовували систему психологічної підтримки. Чи питання з майбутнім ТРО визначили.

І щодо рекрутингу. Я прям сильно визнаю, яка я гнида, яка тільки хоче зради і нашої поразки - але ким? Ким ви цю систему будете створювати? Тими самими ТЦК? Без вручень повісток у "Дії" - ну, бо ж вибори скоро, а якщо починати присилати повісточки там, то більша половина чоловічого населення її тут же видалить.

Ну, й так далі. Вся ця концепція - це гарні слова, про те, як ми за все хороше проти всього поганого. Без будь-якої конкретики - як же цього досягти.

А в цілому - дозвольте я все ж залишуся при думці, що цей документ з'явився прямо зараз чисто в стилі "менеджмент по-зеленськи". Це коли ми просто перебиваємо інформповісточку новим інфоприводом. Який ніколи не буде реалізований. А просто вкидається, щоб перебити негативну тему.

Ну, щоб цільова аудиторія "антонін з телемарафону" перемкнулася. А далі їй можна ще чогось насрати на голову. Пох - аби не задумувалися про той треш, куди нас на повній швидкості веде Зеленський і Ко.

Точніше, не трешу. Давайте речі своїми іменами називати - поразці у війні. Яка для Зе вже давно менш важлива, ніж збереження його особистої влади.

...Саме час відписатися від проплаченої погані типу мене. Яка оце тільки й знає, що за гроші олігархів ругать нашого найкрашого президента на світі.

Там же у нас ГУР чи хто казали, що скоро рашисти якусь ІПСО проти Умерова готують. Так це вона! Ловіть агента кремля, тобто, мене.