"Давайте знайомитись з агентурою Кремля в Україні" - Тетяна Ніколаєнко

"Давайте знайомитись з агентурою Кремля в Україні" - Тетяна Ніколаєнко

В рамках справи «Львівського арсеналу» організатором проходить такий собі Олексій Хорошаєв. Такий собі заступник керівника ДП Прогрес, який 22 лютого 2022 якимсь чудом виїхав до Праги, а потім став членом наглядової ради компанії Sevotech. Яка і не поставила Міноборони спершу бронежилети, а потім і мінометні постріли.

Уже сама ця конфігурація є мегапідозрілою.  

Але це квіточки. Давайте подивимось, чим займався Хорошаєв до того.

Серед іншого Хорошаєв є власником ТОВ "Островок". А ще одним його співвласником є громадянин росії Валерій Нілов. В Україні Нілов причетний до роботи російських фінансово-інвестиційних груп "Сократ" та "Альфа капітал".

Цікаво, що ще одним засновником "Островка" значиться Олександр Табалов.

Сам колишній депутат Табалов причетність до фірми заперечив.

Хорошаєв та Нілов є співзасновниками ще одного підприємства – обслуговуючий кооператив "Береговий-1". Він розташований у Козині, на вулиці Берегова.

Крім двох вказаних осіб, серед власників також значиться Юрій Миколайович Косогов. Це – брат Андрія Косогова – члена Ради директорів, першого заступника Голови Правління Альфа-Банку.

Але, напевно, найцікавіший історичний зв'язок Хорошаєва – це те, що він кілька місяців у 2009 році був директором "Ітера-Україна".

Якщо хтось забув або тоді ще ходив у дитсадок, то з 1996 по 2002 – це був ключовий постачальник російського газу в Україну.

І там точно не могло бути випадкових людей.

У своєму інтерв'ю "Коментарям" Хорошаєв звинувачував журналістку Інну Попович з Hromadske, що та в пошуках сенсацій може нашкодити Україні та зіграти на руку Кремлю.

Втім, у світлі всіх фактів, вже, здається, не виникає особливих сумнівів, чий агент сам Хорошаєв і його друзі з чеських компаній.