"Давно відомо:: брехати, як дурному з гори котитися" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Давно відомо:: брехати, як дурному з гори котитися" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Президент Зеленський заявив: "Після війни, я думаю повернеться велика хвиля людей. Будемо швидко відновлювати країну і люди хотітимуть це робити разом з нами".

Просто нагадаю, це говорить тип, який обіцяв Україну де стріляють лише салюти на весіллях, де в Польші є оголошення "Робота в Україні" а не навпаки і де недоторкані Карпатські ліси а не Татаров, Юрченко та Трухін. Його президентський термін добігає кінця - що виконано? Давно відомо, брехати йому, як дурному з гори котитися.

Але тут я все ж таки не промовчу.

Я опускаю питання - куди повернеться ця велика хвиля людей? У зруйновані міста? В країну де буде дуже паршиво з роботою? В країну з нульовою інвестиційною привабливістю - бо Росія з ракетами від наших кордонів нікуди не дінеться? В країну де повно людей з роками війни за плечима, і які на них-ухилянтів дивитимуться з відвертою ненавистю, бо ті хто воювали втратили роки і друзів, а ті хто виїхав - ні?

Та тут не на велику хвилю поверненців, розраховувати треба - тут треба думати, як зробити, аби не виїхало чимало тих хто ще залишився!

Але і це опустимо. Звернемо увагу на фразу "після війни".

Дозвольте запитати - а це коли?

Після безумовного перемир'я з Москвою (тобто коли фронт лишився, але сторони не стріляють), після звільнення Донбасу і півдня, після повернення на кордони 2013 р? А після повернення на кордони як до окупації Криму війна завершиться? Москва побіжить мирну угоду підписувати, чи нам доведеться наступні років 100 стерегти свій східний кордон, як козакам-запорожцям у Дикому Полі? Вкладатися у виробництво озброєнь... Зробити службу в армії обов'язковою... Збудувати тисячі бомбосховищ...

Коли це, після війни?

Я бачу тільки одну відповідь на це питання - це тоді коли Україна стане настільки воєнізованою і економічно потужною, що Москва сама боятиметься наших рейдів на її території і тому благатиме про мирні угоди. Так, в таку Україну повернеться велика хвиля людей, в т ч тих, хто виїхав задовго до 2014 року. Така Україна для багатьох людей стане Клондайком і Ельдорадо.

Але є одна деталь. Я категорично не вірю, що ТАКУ Україну здатні побудувати зелені. Чому?

Згадайте що ця влада робила в три роки перед російським вторгненням. Вона будувала фортифікації? Вона розгортала виробництво комплексів ППО? Вона бодай вголос говорила, що нам загрожує небезпека?

Далі зрозуміло?