"ДБР ОБШУКУЄ ЧЕРНОВОЛ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДБР ОБШУКУЄ ЧЕРНОВОЛ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

До будинку відомого журналіста-розслідника, громадського активіста та колишнього народного депутата від Тетяни Черновол вломилися з обшуком. Саме по собі це вражає, але не більше. Зрештою, перед законом всі рівні, якщо суд видає постанову – буде обшук. Набагато цікавіші деталі, якими той обшук супроводжується.

По-перше, знову й вкотре нам демонструють кричущу вибірковість правосуддя. Коли у тому самому приміщенні ДБР Черновол травмували ногу (а що це правда – я бачив особисто) – силовики не поворушилися. Винуватцям нападу на журналістку наразі навіть догани не оголосили – не те що не покарали. Просто от зрозумійте, якщо на вулиці до вас причепиться гопник і ви ударом відправите його в нокаут – вас запросто можуть притягнути за хуліганку і завдання важких тілесних (я сам так був – ледь не потрапив). Але якщо вам у приміщенні силового відомства вивернуть ногу так що ви пару місяців ходитимете на милицях – оближіться і помовкуйте. Я вже не кажу, що коли в мережу потрапляє відео про те як брат голови ОПУ продає посади – для силовиків це не злочин. Президент вийде, скаже «ми таким не займаємося» - і край. Це вам не Порошенко, який звільнив Гладковського після всього лише передачки по телеку, де власне 80% тверджень ґрунтувалися на інформації невідомого походження!

Друге – і набагато важливіше. Що було причиною обшуку? А причиною було звинувачення в тому, що ніби саме Тетяна Черновол під час гарячої фази Революції Гідності 18 лютого 2014 р. організувала підпал будівлі за Липською-10, де містився один з офісів Партії Регіонів, і де в результаті пожежі загинула людина. Чхати, що того дня біля того офісу відбувся справжній бій між учасниками Майдану і тітушнею. Чхати, що по учасниках Майдану тоді уже стріляли. Державне бюро розслідувань раптом різко зацікавило хто завдав шкоди офісу партії колишнього клієнта першого заступника голови ДБР Бабікова – Віктора Януковича.

Я маю щирі вітання до учасників і прибічників Революції Гідності, які рік тому за зелену команду рвали кольчуги на грудях і які все ще підтримують Зеленського. Це не у Тетяни Черновол обшук – це плювок рила всім вам. Я щиро вітаю учасників Самооборони Майдану – КОЖНОГО з вас можна брати і звинувачувати у вбивствах та у свідомому псуванні державного майна. До смерті не розплатитеся. Я щиро вітаю всіх, хто взагалі перебував тоді на Майдані, а особливо – волонтерів, які забезпечували Самооборону Майдану. Кожного з вас можна брати як співучасників убивств і масових заворушень, що потягли за собою загибель людей. Я щиро вітаю студентів – учасників Майдану, які ходили на зустріч з Зеленським – вам банально проїхалися по вухах. Вас обдурили. Комік зіграв перед вами гарного хлопця – більшого він не робить. Вітаю. Можна навіть не доводити вас всіх до суду – достатньо вломитися до вас до дому, перегорнути все до гори дригом, півроку поганяти вас на допити, а потім – вибачитися.

Оближіться, йолопи – це ви привели цю владу. Ви зробили це разом. Коли вас пакуватимуть, або коли перетрушуватимуть білизну ваших дружин під час обшуку – не забудьте проспівати мантру «То Порошенко винний, що не посадив ригів». За Порошенка діяла амністія. А зараз…

Очевидно, причин того що вломилися до Тетяни Черновол – дві. Перша – ЗЕкоманда перелякалася паголосу «ЗЕ уклав коаліцію з Порохом» ЗЕкоманді тепер терміново треба виправдатися перед виборцями задуреними казками про бариг. Тому – нова справа проти Порошенка. Тому – удар по учасниках Майдану.

Друга причина ще більш банальна. Тетяна Черновол провела розслідування перебування президента Зеленського в Омані. За її розслідуванням Зеленський там домовлявся з тамтешніми ділками про продаж їм української землі після розкриття ринку. З профітом для самого Зеленського – звісно. Після розкриття ринку може статися так, що розслідування Черновол здобуде цілий букет неспростовних доказів.

Тетяну Черновол жертвою обрали не даремно. Найбільш вірогідна причина – її розслідування.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко