"ДБР У ТЕПЛІЙ ВАННІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДБР У ТЕПЛІЙ ВАННІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Брифінг заступника ДБР Олександра Бабікова почався зі скандалу. З залу силою вивели екс-нардепа і журналістку-розслідувача Тетяну Черновол. Брифінг затримали на 10 хв., протягом яких до Тетяни Черновол підійшла охорона з питанням, що вона робить у залі і як пройшла? Справа завершилася лише словами, але варто було початися брифінгу, як рослі кремезні працівники поліції буквально викинули Тетяну Черновол з залу. Тані Тетяна поскаржилася на пошкодження ноги – певно вдарили коли виводили. Брифінг Бабікова відбувся без неї. Очевидно – і затримали його через присутність Черновол у залі.

Свої дії поліція пояснила відсутністю у журналістки Черновол акредитації, але важко пригадати випадок, коли через відсутність акредитації журналіста виштовхували аж так. Очевидно – викинули її тому, що пан Бабіков не схотів відповідати на питання екс-нардепа. Олександр Бабіков донедавна був адвокатом екс-президента Януковича і його охоронця Кобзаря. Тетяна Чорновол – потерпіла на Майдані. Під час Майдану вона ледь не загинула – побили її тоді жахливо. Секрет Полішинеля – пані Тетяна знає багато деталей замаху на себе і адвокату Януковича вона поставила б чимало гострих питань. Серед іншого таких – чи знав Бабіков що його призначать заступником голови ДБР, а якщо не знав – чому він припинив свою адвокатську практику за день до оголошення конкурсу? А ще – хто насправді тепер керує ДБР України – Венедиктова чи її заступник Бабіков?

Але проблему новий заступник голови ДБР видалив швидко – разом з Тетяною Черновол. Ні, а чого там? Якщо ДБР дозволяє собі не впускати народних депутатів чинних – чого нянькатися з народними депутатами колишніми? Геть їх! Силою! Пара кремезних копів – і проблема відсутня як така. Давати брифінги керівництво ДБР воліє в режимі теплої ванни.

Треба визнати, екс-адвокат Януковича перевершив навіть свого клієнта, багато чого було за Віктора Федоровича – але журналістів з його брифінгів не викидали ніколи. Про президента Порошенка вже й годі згадувати. Характерно, що не виникло між Черновол і Бабіковим ніякої чвари, суперечки чи чогось більш емоційного. Тетяну Черновол просто випхали геть – без попередження. Потерпіла на Майдані пришла на брифінг екс-адвоката головного винуватця злочинів на Майдані – і її викинули. Такий формат спілкування силовики Зеленського тепер вважають нормою – переконаний виправдання вони знайдуть.

Висновок? А його не буде. Відбувається те що й мусило відбутися. Те до якого результату прийдуть справи Майдану після того як «беркутів» віддали Росії, а ДБР очолив екс-адвокат Януковича – очевидно. Можу лише привітати майданівців, ветеранів та волонтерів, які заповзято боролися роти влади колишньої і які на виборах підтримали Зеленського. Їм не подобалося що справи Майдану не були завершені раніше? А тепер і не будуть – так краще?

Коли таких майданівців само не пустять або виштовхають – раджу пригадати як брутально випхали з брифінгу екс-нардепа Тетяну Черновол. Хіба вони кращі чимось за неї?

Вони зробили це разом.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко