"ДЕ ЗНАЙТИ ГРОШІ НА ІНВЕСТИЦІЇ?" - Александр Гончаров

"ДЕ ЗНАЙТИ ГРОШІ НА ІНВЕСТИЦІЇ?" - Александр Гончаров

Це питання, яке вже набило оскому, мені дуже часто задають. Відразу позначу – це помилкова думка, що інвестиції вимагають величезних вкладень: сотні, мільйони. Це не так! Усі з чогось починають – крок за кроком. Я теж у лихі 90-ті починав інвестувати фактично з нуля.

Але завжди дотримувався і зараз дотримуюсь одного з найважливіших правил в інвестиціях — треба розуміти, що купуєш. І дуже погано, навіть хріново, якщо інвестор купує те, в чому не розуміється. Тому важливо вивчати різні фінансові інструменти, які купуєте, і бути постійно в курсі подій, що відбуваються на ринках капіталу.

Ну і, звичайно ж, чим більше ви правильно інвестуєте, тим більше заробляєте з часом. Кожні вкладені, наприклад, 15 тис грн – це 30-50 тис грн у майбутньому. На особистому досвіді переконався, що ІНВЕСТИЦІЇ = ДИСЦИПЛІНА х ЧАС. Наприклад, сьогодні ви вклали 5 тис грн, наступні 6 місяців докидаєте по 5 тис грн на місяць — ось вже і впровадили звичку, як зуби зранку почистити. До речі, з такої ж невеликої суми – всього зі $114 – починав свій шлях в інвестиціях усім відомий Уоррен Баффетт, а зараз його статки становлять $134 млрд!

І не можу не сказати, що є хороша альтернатива для тих, кому цікаво заробляти більше, але вони самі не хочуть розбиратися, формувати свої інвестиційні портфелі або взагалі не мають поняття як це робити, а також знаходяться на початку шляху і мають невеликі суми. Тоді їм потрібно звертатися до компанії з управління активами, щоправда, тут теж треба розібратися у плюсах та мінусах купівлі цінних паперів інституту спільного інвестування.

Повертаючись до питання у заголовку та прикладу Баффетта: так чи є у вас 114 доларів і бажання мати $134 мільярди? Думаю, відповідь очевидна.