"Деградація органів держуправління" - Павло Вернівский

"Деградація органів держуправління" - Павло Вернівский

На днях зробив декілька дзвінків і поспілкувався з ключовими виробниками енергетичного обладнання.

З того що мені пояснили ситуація наступна. Росіяни зараз б’ють по трансформаторам 110, 220 і 330 кВ. Найбільше в нас страждають саме 330.

Доречі, це стандартні трансформатори, які ми виробляли в минулому і зараз теж можемо виробляти. А знаєте що саме цікаве?

В середньому такий трансформатор виробляється за 2 місяці!!!

Повторюю. Термін виробництва трансформатора - 2 міс!!!

Це термін виробництва в звичайних умовах з огляду на досвід минулого! В умовах швидкої організації процесів їх можна виробляти ще швидше!!!

В той же час, нам розказують що таке обладнання виробляється за 8 міс! І це також правда, але тут є один нюанс. Це при умові замовлень іноземних аналогів!!! І не тому, що він виробляється довше, а тому що як правило у іноземних виробників портфель замовлень розписаний на 6 місяців вперед. Під цей портфель розписані поставки комплектуючих -lean management. Тому навіть технічно вони не можуть просто поставити на паузу своє виробництво і виробляти для нас.

А наші виробники можуть, бо їх виробничі потужності недозавантажені! Їм потрібна тільки замовлення. І допомога з координацією, щоб в найкоротші строки забезпечити фінансування і поставки комплектуючих!! Вони можуть зробити і самі, але це буде трохи довше.

Однак, замість того щоб вирішувати ці організаційні завдання, влада сидить і чекає допомоги заходу. Бо там дадуть

безплатно.

Звичайно я знав про деградацію органів держуправління, але не підозрював наскільки вона велика.