"Декілька фактів про Японію" - Олег Шарп

"Декілька фактів про Японію" - Олег Шарп

Японське місто Нара, в якому олені замість собак і кішок.

Принагідно, декілька фактів про Японію:

- До складу Японії входить понад 6800 островів. Найбільший із них – це Хоккайдо, Хонсю, Сікоку та Кюсю.

- В Японії мешкають понад 60 тис осіб, які вже відсвяткували 100-річний ювілей. У цій країні найвищий рівень тривалості життя в світі – 83,8 року.

- В Японії курсують одні з найбільш пунктуальних поїздів у світі. Їх відхилення від графіка зазвичай не перевищує 16 секунд. При цьому поїзд на магнітній подушці може розвивати швидкість до 610 км/год.

- Щороку в Японії трапляється близько 1,5 тисячі землетрусів. Один із найбільш руйнівних за всю історію країни стався в березні 2011 року. Він викликав цунамі, яке забрало життя 15 869 життів.

- В Японії більше домашніх тварин, аніж дітей. Їх кількість сягнула 20 млн, у той час як дітей у країні близько 16 млн.

- 90% мобільних телефонів у Японії – водонепроникні. Тому що молодь користується ними навіть у душі.

- В Японії вирощують квадратні кавуни. Така форма спрощує процес пакування, транспортування, а також зберігання у холодильнику.

- Японці часто сплять в громадських місцях і на роботі. Така практика називається "інемурі". Дивно, але керівництво не має нічого проти того, щоб їхні підлеглі задрімали за комп'ютером, оскільки вважають, що їх втомила важка робота.

- В Осаці є будівля, через яку проходить автомагістраль. 16-поверховий бізнес-центр називається Gate Tower Building. Коли його вирішили будувати, дорога вже існувала. Тому, щоб не втрачати дохід від землі, було вирішено пустити крізь будівлю шосе.

Раночку, бандерівці та інші самураї!

Helgi Sharp