Делегація США відвідала район проведення операції Об'єднаних сил

Делегація США відвідала район проведення операції Об'єднаних сил

26 липня, делегація США на чолі з спеціальним представником Державного департаменту Сполучених Штатів з питань України Куртом Волкером відвідала район проведення операції Об'єднаних сил. Під час візиту пан Волкер та тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор зустрівся з Командувачем Об'єднаних сил генерал-лейтенантом Олександром Сирським. Зокрема, відбувся брифінг Командувача ОС щодо поточної безпекової ситуації в районі проведення ООС. Також, делегація США відвідала КПВВ "Станиця Луганська" та поспілкувалася з місцевими мешканцями. 
Окрім того, під час візиту до України, Курт Волкер та постійний представник США при Європейському Союзі Гордон Сондланд зустрілися з Президентом України Володимиром Зеленським. Сторони обговорили поточну ситуацію в зоні проведення Операції об’єднаних сил, зокрема, процес розведення сил і засобів навколо Станиці Луганської.
Під час зустрічі було відзначено необхідність здійснення окупаційною владою раніше узгоджених сторонами взаємних кроків, які дозволять успішно завершити процес розведення сил і покращити гуманітарну ситуацію на лінії розмежування.
Нагадаємо, Курт Волкер прибув до Києва вчора, 25 липня. Зокрема, він разом послом Вільямом Тейлором, зустрівся з головою наглядової ради державного концерну «Укроборонпром» Айварасом Абромавічусом, де вони обмінялись думками стосовно перспектив реформування України та щодо співпраці в оборонно-промисловому комплексі. Також, пан Волкер зустрівся із українськими політиками і урядовцями.