"ДЕМОНІЗАЦІЯ: БАЙДЕН" - Олег Пономар

"ДЕМОНІЗАЦІЯ: БАЙДЕН" - Олег Пономар

Нещодавно у резонансній статті "Масово гакнуті мізки" я описував, як просто працює технологія демонізації політика.

Троль-ферма Пріґожина з десятків тисяч акаунтів пише місяць за місяцем кожен день мільярди коментарів у соцмережах і під статтями у ЗМІ (американських, московських, українських, европейських), також вони розміщують замовні статті та телепередачі, тощо з таким меседжем-прив’язкою: "Байден — син Байдена — корупція".

Корисні ідіоти й гакнуті допомагають розносити це далі в маси. І хоча щодо Байденів не виявлено (і не могло бути) нічого корупційного, але демонізація робить свою чорну справу — мізки шакаються далі щораз більше.

Й ось уже, як би й не зовсім зручно і трохи соромно стає вголос вимовляти або пропонувати ім’я цього політика.

Мети досягнуто. Демонізація сталася. Ім’я Байдена — токсичне.

І далі весь Фейсбук починає носитися з Блумберґом. І ніхто вже не знає або забув (або не знав), що рейтинг Байдена — 30% і він впевнено лідирує серед кандидатів від демократів, а рейтинг Блумберга — 1 % і він, навіть, у десятку не входить.

А скринька відкривається дуже просто.

Від республіканців на вибори 2020 йде однозначно Трамп. А ось серед демократів єдиний кандидат, чийого президентства драматично й панічно не хоче Путін, це — Джо Байден.

Байден — це голка Кощія для Путіна. З будь-яким іншим (з деякими — з задоволенням, з деякими — без, але) Путін міг би працювати. Повторю — більш-менш. Але лише не з Байденом.
Тому так невблаганно працює каток демонізації.

Ви знаєте також, що ця технологія застосовувалася і в Україні.

Тому, друзі, не бійтеся й не соромтеся вимовляти вголос ім’я Джо Байдена — великого й щирого друга України, людини, яка не дасть Путіну й Москві дихати в разі приходу до Білого Дому.

Іншалла!

Олег Пономар