"День хрещення Руси" - Павло Бондаренко

"День хрещення Руси" - Павло Бондаренко

28 липня українців учергове змусили "святкувати" ганебну дату - День хрещення Руси.
Чому ганебну?

Та тому, що ми самі визнаємо: наші пращури були настільки дикими, а Русь була настільки дрімучою глушиною, що хрестилася останньою у Європі за виключенням далеких майже безлюдних туманних скандинавських фіордів. І торгувала дика Русь виключно медом і воском диких бджіл, шкуркам диких білок і не менш дикими рабами.

БРЕХНЯ ЦЕ ВСЕ.
Уже тисячу років нас обманюють. Навіть убогу Норманську теорію німцям замовили. А то звідки могли прийти на Русь руси-язичники, як не з туманних фіордів, якщо навколо самі християни, мусульмани або юдеї.

Так от, давно пропоную 100 доларів тому, хто назве хоча б один історичний документ кінця Х-го століття, у якому хоча б словом згадано про хрещення Володимира Великого і Руси 988 року: наш літопис, європейську хроніку, перські, арабські або візантійські джерела. Та хоч вузелкове письмо північноамериканських індіанців!
Степанаса Таронеці не пропонувати. Він писав не про хрещення не Руси, а лиш експедиційного корпусу, що його Володимир послав до візантійських басилевсів. Але корпус той складався з варягів...

То що ж - не було хрещення Руси 988 року?
Звісно ж ні. І цей день - 28 липня - дата абсолютно вигадана. І Володимир не хрестився у захопленому Херсонесі. З однієї дуже вагомої причини: він змалечку, так само, як його батько і дід, був хрещений. І Русь була не більш язичницькою, ніж, скажімо, Болгарія або та ж таки Візантія.
І Церкву свою споконвіку мала. Тільки вона не була Грецькою...

Навіщо ж сховано найбільшу таємницю України-Руси? Таємницю, через яку досі між Фанаром, Римом і Москвою йде люта бійка за Київ? Бійка, яка вилилася нині в анексію Криму, війну на Донбасі та відкритий конфлікт між Вселенським Патріархом і Російською церквою?
Чому головний храм Руси - св. Софію Київську побудовано й оздоблено не за класичними християнськими канонами?

Павло Бондаренко