"ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Дорогий Володимир Олександрович. Вітаю тебе з Днем народження. Тобі 43 роки, ти не лох якийсь, і поки що маєш доволі високий рейтинг. Останнє щоправда не твоя заслуга, а результат спільної роботи всієї машини російської пропаганди та медіа-ресурсів Коломойського, Пінчука та Медведчука, що злилися в природному екстазі ненависті до… ну ти в курсі.
Дорогий Володимир Олександрович. Я називаю тебе так, не з метою поглузувати – а цілком щиро. Ти насправді дуже для всіх для нас дорогий. Такого дорогого для бюджету нашої країни президента ми ще не мали. В країні економити можуть на чому завгодно – навіть на вакцинах від КОВІД. Але тільки не на президентові Зеленському. Більшість громадян такий стан речей влаштовує – доводиться Із цим жити.
Дорогий Володимир Олександрович. Через майже 2 роки твого президентства я мушу визнати – в тобі є певний позитив. І це не перемир’я на фронті, під час якого продовжують гинути наші хлопці, і яке насправді заслуга не твоя, а економічної ситуації в Росії, що склалася через санкції Заходу, які впроваджені і досі діють завдяки твоєму попереднику… ну ти в курсі.
І не через «Велике будівництво», яке насправді варто назвати великим доБудівництвом за президентом (ну, ти в курсі), яке уже тріщить по швах, і про крадіжки на якому уже захоплено розповідають телеграм-канали осіб з твого оточення, з метою повалити інших осіб з твого оточення.
Ти, Володимире Олександровичу, перший президент який повністю виправдав мої на тебе сподівання. Всі.
Ще до твого обрання я казав, що ти не політик і що політиком ти ніколи не стенеш. Бо можна вивезти людину з телешоу-дебілізатора – не можна телешоу-дебілізатор вивезти з людини. Я писав, що ти ніколи не станеш ефективним керівником, бо не може країною з усією її економікою, безпекою та правосуддям керувати особа, яка ніколи не керувала ані виробництвом, ані районом. Я писав що сподівання «він призначить розумних заступників» - нісенітниця. Бо це – Україна, тут усе персоніфіковане. Тут ідеал керівника не примарна рада директорів, а батько-отаман – суворий але справедливий.
Можна 150 раз міняти закони – не можна швидко змінити світосприйняття українців. Охайні хлопчики й дівчатка, що виросли у великих містах, бачили життя з вікна офісу, а про енергетику і промисловість знають з графіків і колонок цифр – уявлення не мають про те як живуть пересічні люди. Потрібні керівники-супербізони, що знають систему досконально і які пройшли всі щаблі від слюсаря до керівника заводу і міністра. Але такі люди не підуть працювати з колишнім шоуменом. Ми побачили це як раз цього року, коли ніхто не схотів працювати міністром палива і енергетики. Такого в історії України ще не було. Це – твоя заслуга, Володимире Олександровичу.
Я писав, що корупція за тебе не впаде, вона розквітне – бо коли керівник некомпетентний, в підлеглих починаються золоті часи. Ми це бачимо – Єрмак, Тищенко, Корявченков, Татаров. Повна деградація СБУ летьохи Баканова. Дубінський під санкціями США.
Я писав, що за тебе Володимире Олександровичу впаде виробництво, буде зруйнована співпраця з МВФ, що хвиля твого популізму тебе ж і накриє – і це вже починається у вигляді тарифних майданів. Цей рік для тебе буде дуже неприємним. Ти втратиш свій рейтинг – і більше його не повернеш.
Що тобі побажати? Та нічого бажати не буду. Важко бажати щось людині яка сама себе загнала у пастку. Ще коли тебе обрали президентом, я писав, ти не будеш керувати Україною. Ніколи. Твоя робота – знімати відосики і грати президента – хорошого хлопця. Країною керувати будуть за тебе – такі люди як Богдан, Разумков, Єрмак, Смірнов, Татаров… Але є нюанси. Країною по-факту керують вони – а підписи кругом стоять твої. Тож і відповідати за все підписане, Володимире Олександровичу доведеться тобі.
Доведеться-доведеться. Не сумнівайся.
А поки що – святкуй день народження. Допоки чума там десь – за вікнами, бенкетуй. Годинник клацає.