"ДЕНЬ ЄВРОПИ І НАС" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ДЕНЬ ЄВРОПИ І НАС" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Знаєте, ідея депутата ЄвроСолідарності Володимира В'ятровича (запозичена Зеленським) святкувати 9 травня День Європи - вірна. Тому що Європа давно перетравила Другу Світову війну і не робить з неї культ.

У Європі знайдені і поховані всі жертви тої війни - і їх могили вшановані. У Європі написана історія Другої Світової війни яка не міняється десятиріччями, бо там викладені факти, а не їхні трактовка в угоду черговому режиму. Сучасна Європа об'єднана навколо цінностей, таких як поважати право на життя, на власність, на самореалізацію, на щастя.

Сучасна Європа дано переосмислила події 1932 - 1945 рр. і сказала "ніколи більше". Онучка офіцера СС може тусити на одному фестивалі з онуком французського повстанця-макі, який стріляв у її прадіда - і ніхто не вважає себе скривдженим. Для Європи Друга Світова війна - перегорнута сторінка. Європа живе майбутнім.

Друга Світова війна лізе своїми кривавими пазурями з країни де нема нічого того, що є у Європі - людських цінностей, прав, вшанованих могил, історії. Саме в цій країні Друга Світова війна - культ. Європа живе майбутнім, тоді як Росія - минулим.

Саме тому ми з Європою, а не з Росією. І саме тому Європа нам допомагає - бо вважає нас своїми. Бо наше майбутнє у Європі, а не з країною де марять Сталіним і ГУЛАГом.

Саме за це я воюю. Я - солдат Збройних сил України і онук двох солдат Другої Світової війни. За майбутнє.