"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Times of Israel: Зеленський образився, що ЗМІ заздалегідь розкрили його плани поїхати до Ізраїлю, і тепер може скасувати поїздку, повідомляє джерело у МЗС України.

За його даними, Зеленський хотів повідомити всіх про свій візит, коли особисто ступив би на ізраїльську землю.

Про плани Зеленського прилетіти до Ізраїлю стало відомо 3 листопада. Про це повідомив ізраїльський міністр освіти Йоав Кіш, який назвав майбутню поїздку «важливим сигналом». За даними Channel12, Зеленський міг приїхати до країни 6 чи 7 листопада.


Під час інтерв'ю телеканалу NBC News Зеленський звернувся із закликом до Конгресу продовжити військову допомогу, яку США надають Україні. Адже якщо Україна впаде, росія може напасти вже на державу, що входить до НАТО. І тоді Америці доведеться відправляти у бій своїх солдатів:

"Якщо росія уб'є всіх нас, вони нападуть на країни НАТО, а ви відправите своїх синів та дочок. І це буде… вибач, але ціна буде вищою".

Також у ході інтерв'ю президент відкинув припущення про те, що війна в Україні зайшла в глухий кут і що українська армія нездатна деокупувати захоплені росією території. Він підкреслив, що будь-які переговори про мир можливі лише після того, як рф виведе свої війська з усієї території України в міжнародно визнаних кордонах.

Українські військові вигадують нові плани, які допоможуть швидше просуватися вперед, звільняючи окуповані росією території.

Також українське командування розробляє операції, які дозволять завдавати несподіваних ударів по рф.

❗️Ви прочитали саме те, за що я критикував Зеленського останнім часом - страшилки та загальні високопарні слова добре заходили минулого року. Зараз це не працює. Залужний першим вловив зміну тенденції і перейшов до конкретики. А індивідуальної роботи з конгресменами як не було, так і немає.