"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Тільки мене напрягає, що коментарі стосовно Залужного, стратегії ЗСУ, міжнародних зусиль України, дають люди, які за своїм функціоналом повинні займатись зовсім іншим?

Єрмак, Подоляк, Безугла, Мосейчук стали чи не єдиними рупорами цієї влади.

Якби Залужний щось хотів сказати з цього приводу, він би сказав. Залужний мовчить, бо стовідсотково має на то причини і не вважає потрібним виносити ці причини на загал.

Між тим, у таких, як Єрмак, Мосейчук, Подоляк та Безугла рот не закривається. Самі дають привід для чуток та скандалів, самі їх педалюють, самі їх спростовують. Колообіг лайна у природі.


Стосовно інформаційної гігієни.

Після свого повернення я вже добре розібрався кого варто читати, кого посилати у ліс і як відрізняти правду від пародії на неї.

Бо кого ви тільки не тягнете до мене в чат. Викажу декілька побажань.

По-перше, ніякого Юрія Швеця. Я був з ним знайомий особисто (про це я вже розповідав). Там на обличчі написано, що ця людина виведена на осідання в США як агент-нелегал. Постійні нападки на путіна та вигадки про нього низкопробних та неперевіряємих історій мали на меті знизити до нього інтерес американських спецслужб. Останнім часом він зосередив свою увагу виключно на Україні і активно транслює меседжі російської пропаганди, загорнуті у обгортку "м’якої сили", нібито з метою допомогти українцям, налаштувати їх на правильний шлях.

Взагалі, не треба тягнути сюди ні Шендеровичей, ні Піонтковських, ні Навальних. Останніх двох рускіх, кого я поважав (Нємцов, Новодворская), вбила влада путіна. Ще поважаю Нєвзорова, але то особисте. Ще Бабченко часто буває правий.

Люблю інтелектуальні канали, пов язані з опозицією - Портнікова, Гайдукевича, Ірини Геращенко, Олексія Петрова, Вовнянко, Горіхи. Заглядаю до Орестократії, Україна переможе, Чорновола, Путча...

А от тягнути мені Зе Зраду чи Печерського Холма не треба. Перший канал - яскравий приклад того, як відвернути думаючих людей від Порошенка. Його автори з тих, хто створював передвиборчий ролік про вантажівку, яка переїжджає Зеленського. Дешеві карикатури, пересмикування та жарти, які нижче плинтуса - гарний майданчик для того, щоб відірватись люмпену, що ненавидить Зеленського, але погана платформа для того, щоб залучити до прихильників Порошенка думаючих людей.

Другий (Печерський Холм) - це як tZE inform, тільки вигляд збоку. Потік неперевіреної "інсайдерської" інформації, яку ніхто ніколи не перевірить і яка подається в інтересах свого бенефіціара.

Добре усвідомлюю, що наразі набуваю ворогів в обличчі цих ресурсів, але мені давно вже пофіг на це - відчуваю, що після річної перерви довго затримуватись в українському інформпросторі мені не захочеться. Краще зосередитись на донесенні потрібної інформації щодо України до американського читача, чим я і займався останній рік.

Тим більше, що незабаром тут відбудуться вибори, які вирішуватимуть долю не тільки США, але й України. А наше посольство як не працювало, так і не працює - не у сенсі агітації за когось з кандидатів, а у сенсі персональної роботи з політиками та місцевими ЗМІ.

Повертаючись до початку, хочу ще раз попросити читачів висловлювати в чаті СВОЇ думки, а не тягати туди низькосортний фаст-фуд. Дякую.


Bloomberg: Виборці з штатів, що вагаються, вважають охорону кордону між США і Мексикою більш пріоритетним завданням, ніж зовнішньополітичні кризи, - опитування Bloomberg News/Morning Consult.

Близько 68% респондентів заявили, що схвалюють фінансування охорони кордонів, 61%, підтримує допомогу Ізраїлю та 58% виступає за допомогу Україні. Хоча президент Джо Байден прагне ув'язати фінансування всіх трьох питань у єдиний пакет, опитування наголошує, що виборці у різних штатах не обов'язково вважають їх однаково важливими.

Респонденти заявили, що довіряють Дональду Трампу у питаннях ведення війни між Ізраїлем та ХАМАСом більше, ніж Байдену (44% до 31%), а в питаннях конфлікту між Росією та Україною перевага надається колишньому президентові з перевагою у 11%. Близько 41% респондентів назвали економіку найважливішим питанням для себе у конкурсі 2024 року.

Трамп випереджає Байдена (47% проти 41%) у всіх семи вагаються штатах.


У Херсоні, який щодня зазнають обстрілів, посилять ППО, засоби контрбатарейної боротьби та РЕБ - підсумки Ставки.

Також згадуються дії ЗСУ на лівому березі Херсонської області, де за даними ЗМІ, українські війська сформували плаццдарм.

Загалом на Ставці "уточнили" плани щодо продовження "активних дій", а також обговорили, як стати незалежними від закордонних поставок озброєнь.

Чудові рішення, але у баби Яги, як завжди, пара запитань.

⁉️ Для того, щоб посилити ППО та засоби контрбатарейної боротьби на Херсонському напрямі, треба було чекати рішення Ставки? Невже це питання не відноситься до оперативних рішень Главкому?

Ну, а обговорення наприкінці десятого року війни і другого року повномасштабного вторгнення, як стати незалежними від закордонних поставок озброєнь, взагалі викликає сумну посмішку.


Newsweek: На 19-му Форумі міжрегіонального співробітництва Росія-Казахстан президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, союзник Росії, здивував присутніх тим, що почав свою промову не російською, а казахською мовою.

Цей крок сприйняли як значний відступ від протоколу і викликав невдоволення російської делегації, включаючи Путіна. Бахті Нішанов виклав у соціальні мережі відеозапис, на якому знято шок російських офіційних осіб - їх перекосило так, нібито вони побачили чорта.

Нагадаю, за тиждень до візиту Путіна Астану відвідав президент Франції Макрон. І атмосфера тією зустрічі була набагато теплішою. А Путіна лідер Казахстану вимушений терпіти. Поки що терпіти.