"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Росія перекидає свої кораблі з окупованого Криму до Новоросійська. До цих дій росіяни перейшли після серії успішних ударів України по ЧФ Росії в Криму.

Втечу російських окупантів з окупованого Криму до Новоросійська зафіксували агенти "Атеш" зі складу військових ЧФ Росії. Партизанам вдалося зафіксувати перекидання кораблів, військ і техніки противника в порту "Кавказ".

Також рух партизанів зауважує, що в лавах росіян справжня паніка - окупанти здогадуються, що настають нові удари по їхньому флоту, і намагаються його врятувати.


Військова підготовка України досягла значних успіхів, незважаючи на те, що увага переключилася на сектор Газа, - AP


Небажання палати представників США затвердити запит адміністрації щодо підтримки України ускладнює надання допомоги Києву.

Про це заявив на брифінгу помічник президента з нацбезпеки Джейк Салліван.

«Це вже впливає на нашу можливість передавати Україні те, що їм потрібно, і цей ефект лише посилюватиметься», - сказав Салліван журналістам.

❗️Нагадаю, сьогодні Салліван зустрічається з Єрмаком - це вам за те, що не молитесь.


Шатдауну бути. Про це американський політолог JJ. Smart заявив сьогодні в інтерв'ю на телеканалі Ukrainian World News.

Питання стосувалося того, чому США досі не ухвалили бюджет, і відповідь досить проста: демократам і республіканцям не вдається порозумітися.

Понад те, всередині Республіканської партії розбіжності також спостерігаються - і досить гостро. Новий спікер Майк Джонсон вже по суті втратив довіру однопартійців, і цілком можливо, що його незабаром змістять.

Тим часом ситуація із підтримкою України та Ізраїлю залишається незрозумілою.

Дуже хотів би вас чимось порадувати з полів Вашингтонщини, але поки так як є. Проте, Байден обіцяє до останнього битись за інтереси України і має план В на випадок зовсім критичної ситуації - я вам про цей план вже розповідав.


Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час відкриття навчального центру F-16 у Румунії згадала українського пілота Андрія Пільщикова "Джуса", який загинув у серпні цього року. Вона зазначила, що можливість підготовки льотчиків на сучасних винищувачах є і його заслугою.

Також під час свого виступу вона нагадала, що "Джус" був великим прихильником того, аби Повітряні сили ЗСУ перейшли з радянських літаків саме на F-16.

Ех, нам би ці F-16 на річок раніше (а ще краще на два), і лінія фронту, скоріш за все, проходила б зовсім в іншому місці. Але маємо те, що маємо. Вірніше, ще не маємо, але от-от матимемо.

Проте, вся проблема у кількості цих літаків. Одна справа мати їх рівно стільки, щоб захистити небо у якості одного із елементів ППО, інша - проводити фронтові операції зі знищення ворога у його тилу. Сподіваємось на друге.


Буданов для NV: Есть надежда, что 2025 год станет переломным для внутренних разрушительных изменений в россии.

Ну, почалось - ніколи такого не було, і от знов... Прямо чудовий план перемоги!

Каву в Ялті ми вже пили, тепер чекаємо "внутрєнніх разрушітєльних ізмєнєній на Росії".

⁉️ Ви часто читаєте інтерв`ю директора ЦРУ? Чи керівника Мі-6? Мабуть, вони лохи, бо не люблять ЗМІ та софітів - теж мені, розвідники...


Дубінського арештували на 60 діб за підозрою у державній зраді - основним завданням нардепа було розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація держави на міжнародній арені. За виконання завдань він отримував гроші від ГРУ РФ.

❗️ Що цікаво - у відео із залу суда депутат від СН апелює до Такера Карлсона. Хто не знає, хто такий Такер Карлсон, коротко розповім.

▪️Колишній ведучий Fox News, який багато років поспіль вів своє шоу Tucker Carlson Tonight, де розказував про наркозалежного сина Байдена, біолабораторії США та маргінальну Україну, яка співпрацювала з нацистами у Другій світовій.

Після звільнення з каналу за доведену брехню почав вести свою програму, має багатомільйонну аудиторію. У його дебютному шоу червоною ниткою проходила теза, що Україна сама підірвала Каховську ГЕС. Ну, і у такому дусі...

‼️ Але найцікавіше те, що Трамп днями висунув ідею, щоб Такер Карлсон йшов з ним на вибори у якості віце-президента.  

Боже, кого ми навибирали у депутати...


Представники Львівської політехніки вийшли до студентів, які протестують за звільнення Ірини Фаріон, та запросили їх представників до себе.

Інші скандують "Освіта – без комуністів", "Ганьба адміністрації", тримають плакати «Ірина Фаріон ганьбить Україну».


Журналісти Bloomberg, посилаючись на слова Єрмака, написали, що президент України Зеленський знає, як перемогти Росію у цій війні.

Це, звичайно, чудово, що він знає, але американські ЗМІ не настільки оптимістичні. Превалює думка, що у Конгресі бажання продовжувати фінансувати Україну "сягнуло нового мінімуму".

"Ми ризикуємо зазнати невдачі, подарувати Путіну перемогу саме тоді, коли він перебуває на межі поразки", - заявив сенатор-демократ Крістофер Кунс.

Але республіканці все більше "вагаються і відволікаються". І почалося це ще до того, як літній наступ України не приніс очікуваних результатів, а тому, що в останні місяці опитування громадської думки показують стійке зниження колись сильної підтримки американського суспільства.

Війна в Ізраїлі та міграційна криза на південному кордоні з Мексикою лише посилили ці тенденції і можуть стати «похоронним дзвоном для американської допомоги Україні» - цитата WP.

За оцінкою NYT, на це останніми днями натякали і демократи, і республіканці - на тлі того, як Конгрес наближається до можливого шатдауну, і практично не залишилося шансів об'єднати допомогу Україні з будь-якими заходами, спрямованими на запобігання цьому.

У Пентагоні повідомили, що залишилися близько мільярда доларів на допомогу Києву.

Радник Байдену з нацбезпеки Джейк Салліван заявив у понеділок, що здатність Штатів «повністю фінансувати» потреби України «стає дедалі важче» з кожним тижнем.

Так що на цьому тлі заяви Єрмака звучать дещо зухвало. Надія лише на ЗСУ та на Байдена, який наразі розробляє план допомоги Україні через гранти Держдепартаменту та Пентагону. Це на той випадок, якщо Конгрес ще довго не знайде компроміс щодо України.