"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Денний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Військовий експерт BILD Юліан Репке стверджує, що втрати росіян під Авдієвкою такі ж, як і при взятті Бахмута - десять загиблих росіян на одного полеглого українця.

Проте, путін свідомо йде на таку тактику взяття цього населеного пункту, намагаючись показати хоть якийсь успіх напередодні оголошення про своє висування ще на один президентський термін.


Місцеві тг-канали повідомляють про потужні вибухи в Курську в районі ж/д.


ВВС: Мін'юст Росії направив до суду позов про визнання екстремістською організацією «міжнародного громадського руху ЛГБТ».

Після того, як вони у музичному кліпі веселку заблюрили у сірий колір, я вже нічому не дивуюсь.

Наступними небезпечними для держави вони визнають спільноту любителів домашніх кішок та організацію поціновувачів морковного соку.

Бо підараси. Вибачте.


На тлі заяв Єрмака та Зеленського про створення плацдармів на лівому березі Дніпра, бійці ВСУ, що воюють там, стримані у своїх оцінках.

Ось що заявив радіо «Свобода» офіцер 36-ї окремої бригади морської піхоти Валерій Прозапас:

«Мені ця війна-онлайн особисто не дуже подобається. Бо коли це все переходить буквально в прямий ефір – це не дуже добре відбивається в тому числі на діях підрозділів ЗСУ. Ситуація там непроста. Я закликаю всіх не малювати собі «повітряні замки Так, ЗСУ працюють на Лівому березі... Однак говорити, що зараз відбуваються якісь стратегічні проривні дії, не можна. один місяць. Тому що бойові порядки окупаційної армії дуже добре підготовлені до оборони. Їхня глибина досить серйозна. Сил і засобів у них достатньо».

Він також говорить про те, що російська армія – сильний противник:

"Я особисто хотів би бачити більше в ефірі про могутність російської армії для того, щоб українці усвідомлювали, з чим ми маємо справу, що це далеко не «чмобики» і не армія, яка «ось-ось збирається втекти», а ворог, який прийшов окупувати цю територію та не збирається її віддавати", - каже офіцер.

❗️Варто уваги. При цьому хочу нагадати, що з липня ц.р. підтримка американцями України зменшується у середньому на 2 відсотка на місяць.

І основна причина тому - розчарування на тлі того, що українська влада півроку до цього кормила світ грандіозними планами контрнаступу, взяття Криму тощо.

Було таке відчуття, що Зеленський та Єрмак самі повірили у те що віщав телемарафон і надавали світу нездійснених обіцянок.

А як виявилось, війна - то кров, окопи та тяжка праця, а не бравурні марші на Абрамсах та Леопардах. І росіяни не лохи весни 22-го, а люди, які швидко вчаться та теж вміють воювати.

Так що декому на Банковій треба основний час проводити не в обіцянках чергових проривів, а у кропіткій праці розвитку вітчизняного ВПК та перемовинах з партнерами щодо нових постачань технологічної зброї. І робити це треба швидко, бо час грає проти нас, а виборці на Заході вже не з таким ентузіазмом сприймають переможні реляції офіційного Києва.


Reuters: Сто п'ятдесят одне судно скористалося новим чорноморським судноплавним коридором України з моменту його створення у серпні.

Всього коридором було перевезено 4,4 млн тонн вантажів, у тому числі 3,2 млн тонн зерна. Наразі в українських портах завантажуються 30 суден. Серед них 22 судна, які мають перевезти 700 тис. тонн зерна, та вісім суден, які готують 500 тис. тонн інших вантажів.