«Держава робить все, щоб мінометні міни в Україн не вироблялись» - Юрій Бутусов

«Держава робить все, щоб мінометні міни в Україн не вироблялись» - Юрій Бутусов

«Мене звати Січкар Іван Володимирович 1984 р.н.

Передивився ваш ефір на Бутусов Плюс про відсутність масового виробництва мінометних мін. Ось на фото мінометні міни, які я особисто точив та прораховував виробництво. Але, враховуючи корупцію і паперовий піздець + ризики що по мені завтра прилетить бо ти свої адреси реальні не сховаєш, ми свідомо вирішили в це гівно не лізти. Собівартість міни при виробництві в Україні 75…100$ максимум, там все примітивне і тупе робиться на колінці. Може навіть 60$ якщо все для цього робиться.

Там технологія тупа і проста, розрахована на те, що коли не залишилось мужчин і хлопців бо пішли на війну, а є тільки діти та жінки, то вони візьмуть креслення і все зроблять, бо все просто і робиться на колінці.

Я цю тему дослідив, особисто перевірив, я в металообробці років 10, створив міжнародно відому оптичну компанію ( Ironglass LLC)

Я відповідально заявляю що держава зробила все, щоб в Україні міни не вироблялись.

У 2022-23 роках я воював у 58-й мотопіхотній бригаді і розумію, що таке відсутність будь-яких боєприпасів, і яку важку ціну платить наша піхота через цей дефіцит. Замість того, щоб збільшувати кількість людей з автоматами в окопі, краще збільшити кількість мін, якими можна вбивати ворожу піхоту в інхніх окопах та тим самим рятувати життя наших людей.

Те, що міни не виробляються і не замовляються у достатніх кількостях для армії - це проблема виключно безвідповідальності високопосадовців, бо масово виробляти міни десятками тисяч на місяць Україна спроможна.

Щоб міни вироблялись масово, треба в суспільстві підіймати теми, які влада має вирішити.

Наприклад:

- кредитування промисловості (під обладнання). Його реально нема. Держава потребує потужної промисловості, але кредитує в основному аграріїв (програма 5-7-9)

- відсутність страхування військових ризиків для обладнання (унеможливлює лізинг)

- металообробне обладнання в Україні коштує (ціна в Европі/США/Японії) + 20% + 15%. За рахунок мита ти НДС.

То пробачте питання, а на чому нам виробляти те що потрібно МО? За які кошти купувати? Як страхувати ризики?

Сподіваюсь, що створений вами розголос змусить владу діяти».