Держава замовила підручники для учнів 4-х та 7-х класів, які мають бути поставлені до 30 листопада

Держава замовила підручники для учнів 4-х та 7-х класів, які мають бути поставлені до 30 листопада

Інститут модернізації змісту освіти 16 листопада уклал угоди про друк підручників на 69,21 млн грн. з п’ятьма українськими видавництвами. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на «Вісник державних закупівель», передає osvita.ua.

Закупівля була проведена за переговорною процедурою, оскільки саме видавництва мають виключні майнові права на підручники.

Зокрема, було замовлено підручники з усіх предметів для учнів 4 та 7 класів, які мають бути поставлені до 30 листопада.

Найдорожчими виявилися підручники з іноземних мов для спецшкіл із їх поглибленим вивченням. Через невеликі наклади вони коштували по 85 грн. за екземпляр.

Разом з тим, це майже вшестеро дешевше, ніж коштували подібні підручники за часів екс-міністра освіти Дмитра Табачника, коли курс долара, а відтак і вартість паперу були втричі нижчими від нинішніх цін.

Так, у 2013 році «Іспанська мова для загальноосвітніх навчальних закладів. 1 клас» коштувала 518 грн., а «Іспанська мова. 2 клас» – 500 грн. при накладах у 274 екземплярів. Підручники для 11 класу ДП «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ» узагалі видавало за ціною 988-1604 грн.

Цього ж року «Іспанська мова для 4 класу загальноосвітніх навчальних закладів» накладом 176 екземплярів коштувала лише 85 грн.

«Видавництво Генеза» отримало замовлень на 33,10 млн грн, ще 23,99 млн грн. заплатять ТОВ «Видавничий дім «Освіта», ТОВ «Сиция» отримає 8,43 млн грн.

Також 2,07 млн грн. дістанеться ТОВ «Літера ЛТД», ще 1,62 млн грн на друк підручників отримає ТОВ «Видавництво «Світоч».