Держдеп надалі радить американцям переглянути плани подорожей до України через посилення загроз із боку Росії

Держдеп надалі радить американцям переглянути плани подорожей до України через посилення загроз із боку Росії

Державний департамент США продовжує радити громадянам Сполучених Штатів Америки переглянути плани подорожей до України через посилені загрози з боку Росії. Відповідне повідомлення сьогодні розміщено посольство США в Україні.

Як вказується, повідомлення про подальшу незвичну військову діяльність Росії поблизу кордонів України та окупованого Криму продовжуються, а ситуація може змінитись без попередження.

Сайт Держдепу на своїй сторінці лишає незмінною пораду від 20-го грудня минулого року не подорожувати до України.

Як йдеться у повідомленні, громадянам США радять не подорожувати до України через COVID-19, а також через посилені загрози з боку Росії.

Напередодні заступник міністра закордонних справ Росії Рябков сказав, що Росія не має наміру атакувати Україну, а заявлені нею вимоги не треба сприймати як спробу домовитись під загрозою застосування сили щодо України. Маневри на території Росії Рябков назвав реакцією на військову співпрацю Заходу із Україною.

Натомість посолка США в ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що дії Росії вказують на підготовку до нападу на Україну.

"Я хочу йому вірити. Я хотіла би, щоб відсутність таких планів була праводю. Але все, що ми бачили досі, свідчить про те, що вони роблять рухи в цьому напрямку. І якщо вони вирішили не рухатися вперед через нашу співпрацю з ними протягом останніх кількох тижнів, коли президент Байден розмовляв з президентом Путіним – двічі, – це добре. Але ми продовжуватимемо готуватися та планувати відповідь, якщо вони вдадуться до якихось дії проти України", - заявила Лінда Томас-Грінфілд.